Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΕκπαιδευτική εκδρομή του 3ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη...

Εκπαιδευτική εκδρομή του 3ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας

Εκπαιδευτική εκδρομή στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας, μετά από πρόσκληση του Ευρωατλαντικού Συμφώνου στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής Εκστρατείας «WeAreNATO», που από το 2017 έχει στόχο οι νέοι να «κατανοήσουν την αποστολή και το όραμά» του, θα πραγματοποιήσει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας Θεσσαλονίκης σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου.

Μάλιστα, η Διεύθυνση του σχολείου «πανηγυρίζει» ότι είναι το πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Ελλάδας που θα επισκεφθεί το ΝΑΤΟ. Στα Γυμνάσια η «πρωτιά» φαίνεται να ανήκει στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, που πραγματοποίησε τη σχετική δράση πέρσι.

Η Διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου ανακοινώνει ότι τo NATO, το οποίο παρουσιάζει ως «διεθνή οργανισμό για την ασφάλεια και την ειρήνη στον κόσμο», «προσκαλεί το σχολείο μας στη Νάπολη στην Ιταλία για ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, στις δομές, στους στόχους και τις ενέργειές του». Πανηγυρίζει μάλιστα ότι «το σχολείο μας είναι το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο από την Ελλάδα που μπορεί να επισκεφτεί το ΝΑΤΟ από τότε που η Ελλάδα έγινε μέλος του, το 1952» και χαρακτηρίζει «ιδιαίτερη τιμή και πρόκληση» την πρόσκλησή του.

Ταυτόχρονα, επισυνάπτει και την πρόσκληση του ΝΑΤΟ, στην οποία αναφέρεται: «Η Διοίκηση του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Νάπολη έχει την ευχαρίστηση να καλέσει τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου σας να πραγματοποιήσουν μια περιήγηση στη βάση και να λάβουν πληροφοριακές ενημερώσεις σχετικά με τη δομή, τις αποστολές, τις τρέχουσες επιχειρήσεις και τις προκλήσεις του Στρατηγείου. (…) Οι επισκέψεις σχολείων / πανεπιστημίων / πολιτιστικών ενώσεων κ.λπ. στο Στρατηγείο (JFC Naples) αποτελούν μέρος του “Προγράμματος Κοινοτικών Σχέσεων για τις Δημόσιες Σχέσεις”, σύμφωνα με την εκστρατεία “WeAreNATO”, ώστε οι επισκέπτες να κατανοήσουν καλύτερα ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και γιατί υπάρχει και να ενισχυθεί η σχέση μεταξύ του ΝΑΤΟ και των εθνικών και διεθνών κοινοτήτων», ώστε δηλαδή να εξηγήσουν σε μαθητές Δημοτικού τις αξίες του οργανισμού. Μάλιστα, στο κείμενο γνωστοποιείται ότι η επίσκεψη ενδέχεται να αναβληθεί ή και να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή, καθώς το στρατηγείο στη Νάπολη είναι ένα αρχηγείο – στρατιωτικών – επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί πως εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας επικοινώνησε με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία απάντησε ότι η Διεύθυνση του σχολείου δεν έχει καταθέσει σχετικό αίτημα για έγκριση της εκδρομής, οπότε δεν γνωρίζει περισσότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ