Ακόμα πιο σκληρό Λύκειο υπόσχεται ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ

0
11
TEST

Διατηρώντας πλήρως τα όσα έχει νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Λύκειο, που έχει μετατρέψει την Γ’ Λυκείου σε ένα φροντιστηριακό έτος μόνο για τις πανελλαδικές εξετάσεις κι έχει θεσπίσει διπλές πανελλαδικές στο όνομα της αναβάθμισης του απολυτηρίου, συνεχίζει και επαυξάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως φάνηκε από τις εξαγγελίες του νέου προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στην «Καθημερινή» της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι νέος πρόεδρος του ΙΕΠ είναι ο Γ. Αντωνίου, που η τοποθέτησή του αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την περασμένη βδομάδα με αντιδράσεις για το πρόσωπό του που εκφράστηκαν από εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Αναφορικά με το Λύκειο, ο Γ. Αντωνίου εξήγγειλε, λοιπόν, ότι στο απολυτήριο (κατ’ επέκταση και για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση) θα μετρούν οι βαθμοί όλων των τάξεων του Λυκείου, ενώ θα επαναφέρει και την «τράπεζα θεμάτων», την κατάργηση της οποίας είχαν πετύχει οι μαθητές με μαζικές κινητοποιήσεις.

Κατά τα άλλα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η «αξιολόγηση» των στελεχών της Εκπαίδευσης, ενώ θα εκπονηθούν νέα προγράμματα σπουδών για τα σχολεία όλων των βαθμίδων.