Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤι τις θέλουν τις θέσεις ευθύνης οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα όταν...

Τι τις θέλουν τις θέσεις ευθύνης οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα όταν δεν ανταποκρίνονται σ’ αυτές που ήδη έχουν;

Οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα διεκδικούν και παίρνουν όποια θέση ευθύνης τίθεται σε ψηφοφορία και δεν δίνεται με βάση το νόμο στη διοίκηση του δήμου. Έτσι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου διεκδίκησαν και πήραν από τη διοίκηση τη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο των Κοιμητηρίων. Τι κι αν τέθηκαν εύλογα ερωτήματα όπως το αν είναι δυνατόν να μην εκπροσωπείται η διοίκηση του δήμου στον Οργανισμό των Κοιμητηρίων. Οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα πήραν τη θέση του Δ.Σ. του Οργανισμού που αντιστοιχούσε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα φαίνεται πως θα αφαιρούν από τη διοίκηση όποια θέση ευθύνης τους επιτρέπει ο νόμος να το κάνουν αφού έχουν ουσιαστικά την πλειοψηφία. Δεν είναι δικαίωμα αυτών των παρατάξεων να διεκδικούν και να παίρνουν όποια θέση τους δίνει ο νόμος το δικαίωμα να διεκδικήσουν; Και βέβαια είναι δικαίωμά τους.

Τίθεται όμως ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα έχουν δύο πολύ σοβαρές θέσεις ευθύνης, αυτές του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου αντίστοιχα, οι οποίες είναι κρίσιμες για την εύρυθμη λειτουργία του συμβουλίου. Στις θέσεις αυτές ορίστηκαν οι κύριοι Καμαρινός και Σούλας εξαιτίας της επιλογής τους να απέχουν από τις δημαιρεσίες για να μην υπάρξει απαρτία και για να μη γίνει ψηφοφορία. Οι κύριοι Καμαρινός και Σούλας αρνούνται να κάτσουν στα έδρανα του Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου επικαλούμενοι την ιδιότητά τους ως αρχηγοί παρατάξεων! Μα οι ίδιοι με τη στάση τους στις δημαιρεσίες τοποθέτησαν τον εαυτό τους σ’ αυτές τις θέσεις!! Μάλιστα όταν πριν από δύο περίπου εβδομάδες διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών έδωσε το δικαίωμα στη Διοίκηση του δήμου να εκλέξει στη θέση του Προέδρου αυτόν που επιθυμεί κι όχι αυτόν που επέβαλαν με τη στάση τους οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα και παραιτήθηκε ο ορισμένος από τον νόμο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κύριος Αμανατιάδης προκειμένου να ξαναγίνει η διαδικασία, οι κύριοι Καμαρινός και Σούλας θα μπορούσαν να είχαν παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος και Γραμματέας ώστε κάποιοι από τις παρατάξεις τους να εκλεγούν στις τόσο σοβαρές θέσεις για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Οι κύριοι όμως Καμαρινός και Σούλας δεν το έκαναν αλλά συνέχισαν να καταλαμβάνουν θέσεις τις οποίες δεν πρόκειται να τιμήσουν με την παρουσία τους!!

Κι εδώ τίθεται ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα. Αφού οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα δεν είναι διατεθειμένες να λειτουργήσουν στις τόσο σοβαρές θέσεις ευθύνης του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, τί τις θέλουν τις υπόλοιπες θέσεις ευθύνης; Και σ’ εκείνες θα λειτουργήσουν όπως στις θέσεις του Προεδρείου; Ή απλά ότι κάνουν το κάνουν για να πιέσουν και να εκνευρίσουν τον δήμαρχο και τη διοίκηση; Ή μήπως οι άλλες θέσεις ευθύνης που διεκδικούν και παίρνουν οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα έχουν μεγαλύτερη αίγλη από τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και για τις πρώτες υπάρχουν καλοθελητές ενώ για τις δεύτερες όχι;! Τι έχουν τέλος πάντων οι άλλες θέσεις ευθύνης που δεν το έχουν οι θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου;

Εμείς θα δεχτούμε ακόμα και το δικαίωμα των παρατάξεων Καμαρινού και Σούλα να απαξιώσουν τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και του δήμου, αν και αυτό δεν είναι δικαίωμα αλλά για την οικονομία της συζήτησης θα το δεχτούμε ως δικαίωμα. Αφού όμως απαξιώνουν με τη στάση τους τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου όχι απλά δεν θα έπρεπε να διεκδικούν καμία θέση, αλλά θα έπρεπε να μην καταλαμβάνουν ούτε θέσεις που τους δίνονται από τον νόμο. Ο νόμος έχει πρόνοια ώστε αυτές οι θέσεις να καλυφθούν αν δεν τις καταλάβουν οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα. Ας παραιτηθούν λοιπόν κι από τις θέσεις των Αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων και από τις θέσεις στις Επιτροπές και από όποιες άλλες θέσεις έχουν πάρει.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ