Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓια ψευδορκία παραπέμπονται να δικαστούν αυτοί που κατηγόρησαν Παπανικολάου και Χαλκίδη ότι...

Για ψευδορκία παραπέμπονται να δικαστούν αυτοί που κατηγόρησαν Παπανικολάου και Χαλκίδη ότι εξαΰλωναν την περιουσία του δήμου

«Ένας καλοκουρδισμένος μηχανισμός λειτουργούσε για δεκαετίες εντός του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού στοχευμένα, αθόρυβα και με fast-track διαδικασίες. Αιρετοί και δημοτικοί υπάλληλοι, έχοντας εκ των έσω την απαιτούμενη πληροφόρηση, ¨χτυπούσαν¨ ρυμοτομούμενα οικόπεδα δημοτών που είτε δεν ήξεραν πώς να τα αξιοποιήσουν είτε απηύδιζαν από την αναμονή για την ανάλογη αποζημίωση από το Δήμο. Πρόκειται για ένα φαινόμενο πελατειακής γραφειοκρατίας που με συγκεκριμένο κύκλο εργασιών ωφέλησε λίγους αλλά ζημίωσε πολλούς και κυρίως την ακίνητη περιουσία του Δήμου».

Οι παραπάνω καταγγελίες έτυχαν προβολής από συγκεκριμένο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης το οποίο εξέλαβε τις συγκεκριμένες καταγγελίες ως έγκυρες και χωρίς περαιτέρω έρευνα σπίλωσε τους Παπανικολάου και Χαλκίδη γράφοντας ένα κατεβατό για παράνομες συναλλαγές τους με τον τότε δήμο Ευόσμου. Συγκεκριμένα έγραφε για μη σύννομη διαδικασία αγοράς οικοπέδων τα οποία απαλλοτριώνονταν με το διάταγμα ρυμοτομίας του 1979 και ανταλλαγής τους με διαμερίσματα ιδιοκτησίας του δήμου. Βάσει αυτής της μη σύννομης διαδικασίας οι Παπανικολάου και Χαλκίδης εξαΰλωναν την περιουσία του δήμου! Τα οικόπεδα για τα οποία γίνεται λόγος είναι ένα από κοινού του Παπανικολάου και του Χαλκίδη έκτασης 490 τ.μ., ένα του Χαλκίδη έκτασης 276,61 τ.μ. κι ένα της συζύγου του Παπανικολάου έκτασης 126 τ.μ.

Ήταν όμως αληθινές οι καταγγελίες που έκαναν να βουίξει ο δήμος και να «κρεμαστούν στα μανταλάκια» δύο καλοί διευθυντές του δήμου, ο Παπανικολάου και ο Χαλκίδης, οι οποίοι μήνυσαν τους καταγγέλλοντες για τη δυσφήμιση και το διασυρμό που υπέστησαν;! Τι λέει ο εισαγγελέας γι’ αυτές τις καταγγελίες;!

 «Τα ανωτέρω κατατεθέντα από τους κατηγορουμένους, όμως, ήταν εν γνώσει τους ψευδή, καθώς, όπως αυτοί καλώς γνώριζαν, η ανωτέρω διαδικασία δεν αποτελούσε μέθοδο εξαΰλωσης της περιουσίας του Δήμου Ευόσμου αλλά αποτελούσε επιλογή του εν λόγω Δήμου, στηρίχθηκε σε αποφάσεις του δημοτικού του συμβουλίου και εφαρμόστηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις που ο Δήμος Ευόσμου δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να αποκτήσει ποσοστό συνιδιοκτησίας σε διαμέρισμα και επεδίωκε την απόκτηση χρημάτων για την πραγματοποίηση έργων υποδομής».

«Από κοινού ενεργώντας και μετά από συναπόφαση, με πρόθεση ισχυρίστηκαν προφορικά ενώπιον τρίτων για κάποιους άλλους γεγονότα που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή τους, τα δε ανωτέρω γεγονότα ήταν ψευδή και οι κατηγορούμενοι τελούσαν σε γνώση της αναλήθειας αυτών».

Ο εισαγγελέας παραπέμπει αυτούς που κατηγόρησαν τους Παπανικολάου και Χαλκίδη για εξαΰλωση της περιουσίας του δήμου σε δίκη με τις κατηγορίες της ψευδορκίας μάρτυρος και της συκοφαντικής δυσφήμισης από κοινού και κατά συρροή.

Είμαστε σίγουροι ότι το καλό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που «σταύρωσε» τους Παπανικολάου και Χαλκίδη και ο καλός δημοσιογράφος που ανέλαβε εργολαβία να βαράει τα καρφιά, δεν πρόκειται να γράψουν τίποτα για την εξέλιξη της υπόθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ