Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ λαθροεισβολέας Κλεάνθης Μανδαλιανός…

Ο λαθροεισβολέας Κλεάνθης Μανδαλιανός…

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός εισέβαλε στην τοπική πολιτική σκηνή χωρίς καμιά προηγούμενη εμπειρία και κατάφερε να εκλεγεί πανηγυρικά δήμαρχος. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών δεν αντιμετώπισε επιθέσεις αφού οι δύο κύριοι αντίπαλοί του Καμαρινός και Σούλας έλυναν τις μεταξύ τους διαφορές. Μετά το τέλος του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών ο Κλεάνθης Μανδαλιανός αντιμετώπισε λυσσαλέες επιθέσεις οι οποίες συνεχίζονται ως σήμερα και οι οποίες πλέον εκπορεύονται ακόμα και από ανθρώπους που έθεσαν υποψηφιότητα μαζί του αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν ή δεν τους έδωσε ότι παράλογο του ζήτησαν. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών αντιμετωπίστηκε ως λαθροεισβολέας στην τοπική πολιτική σκηνή που χάλασε τη σειρά όσων διαχειρίζονταν μέχρι εκείνην τη στιγμή το δήμο.

Οι χαρακτηρισμοί που άκουσε ο Μανδαλιανός ήταν απίστευτοι. Μάλιστα κάποιοι έβαλαν στους χαρακτηρισμούς τους ιδεολογικό υπόβαθρο και παρουσίασαν τις προσβολές ως πολιτικούς χαρακτηρισμούς. Αλλά σ’ εκείνους τους χαρακτηρισμούς και στην επιθετικότητα απέναντι σ’ έναν δήμαρχο που διοικεί μόλις δύο μήνες από ανθρώπους που διοίκησαν για δεκαετίες, ήρθαν να προστεθούν επιθέσεις από ανθρώπους οι οποίοι κατήλθαν μαζί του στις εκλογές και θυμήθηκαν τώρα ότι στο ψηφοδέλτιό τους είχαν και το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο αρκετοί εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι. Χολώθηκαν λοιπόν πρώην αντιδήμαρχοι που δεν εξελέγησαν γιατί εκλέχτηκε το ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας ότι κι όταν εξελέγησαν κάποτε ήταν με πέντε ψήφους από καθαρή τύχη. Οι του ΠΑΣΟΚ που εξελέγησαν πάντα τόσες ψήφους έπαιρναν στις δημοτικές εκλογές. Αυτοί που δεν εξελέγησαν επίσης πάντα πέντε ψήφους έπαιρναν αλλά θεώρησαν ότι πάντα θα είναι του Αγιαννιού και θα εκλέγονται με τις πέντε ψήφους τους.

Καλά που δεν εκλέχτηκαν με τη διοίκηση Μανδαλιανού κάτι τέτοιοι. Αν εκλέγονταν, στην πρώτη στροφή που δεν θα τους έκανε κάποιο χατίρι ο Μανδαλιανός θα θυμούνταν ότι στη διοίκηση έχουν και Πασόκους και θα την διέλυαν βάζοντας ιδεολογικό υπόβαθρο στις προσωπικές τους σκοπιμότητες και απαιτήσεις. Καλά που δεν εκλέχτηκαν γιατί ο δήμος θα ζούσε πάλι μία από τις ίδιες καταστάσεις που έζησε στις τελευταίες δύο θητείες όπου διάφοροι διέλυαν τη διοίκηση και τον δήμο για καθαρά προσωπικούς λόγους. Καλά που δεν εκλέχτηκαν οι πονηροί που αγκαλιάζονταν και χαριεντίζονταν με τους Πασόκους συνυποψηφίους τους, αλλά επειδή δεν εξελέγησαν έβγαλαν τις δοντάρες τους για να φάνε τους Πασόκους μα πρώτον απ’ όλους τον δήμαρχο. Δυστυχώς κάτι τέτοιοι τύποι διοίκησαν τον δήμο στο παρελθόν.

Είναι λυπηρό ένας δήμαρχος που δεν είχε ασχοληθεί ξανά με τα δημοτικά και που είναι δήμαρχος μόλις δύο μηνών, να έχει δεχτεί τόσες και μάλιστα σκληρές και εξοντωτικές επιθέσεις όσες έχει δεχτεί ο Μανδαλιανός. «Το παιδί του μπαμπά του», «ο δήμαρχος που τον κάνει ότι θέλει ο Σωτηράκης», «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με δήμαρχο Μανδαλιανό» και άλλα τέτοια αχαρακτήριστα! Ο Μανδαλιανός αντιμετωπίστηκε και συνεχίζει να αντιμετωπίζεται ως λαθροεισβολέας στην τοπική πολιτική σκηνή και δυστυχώς σ’ αυτού του είδους την αντιμετώπιση προστίθενται διάφοροι οι οποίοι συμπορεύτηκαν μαζί του και δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί είναι ότι ο κόσμος γελάει μαζί τους γιατί ψήφισε τον Μανδαλιανό όχι μόνο γιατί είναι καλός άνθρωπος και καλός γιατρός αλλά βασικά προκειμένου να απαλλαγεί από αυτούς. Αυτό ας το βάλουν καλά στο κεφάλι τους και όσοι παλιοί συμπορεύτηκαν με τον Μανδαλιανό και τώρα για διάφορους λόγους άρχισαν την επίθεση εναντίον του, γιατί χωρίς τον Μανδαλιανό και αυτοί θα έκαναν παρέα σήμερα στον Σούλα και στον Καμαρινό.

Ο Μανδαλιανός πρέπει να κριθεί και να κριθεί αυστηρά γι’ αυτά που θα κάνει και γι’ αυτά που δεν θα κάνει. Ο Μανδαλιανός πρέπει να αντιμετωπιστεί και να κριθεί ως δήμαρχος και όχι ως λαθροεισβολέας στην τοπική πολιτική σκηνή που χάλασε τη ρέγουλα και τη βόλεψη αρκετών…

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ