Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Οικολογική προβοκάτσια σε βάρος του λιγνίτη

07-11-2019

Δυστυχώς η προβοκάτσια στο όνομα της οικολογίας δίνει και παίρνει γιατί βρίσκει εύφορο έδαφος, βρίσκει τους κατά τόπους οικολόγους οι οποίοι είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν άκριτα την πιο χοντρή προβοκάτσια για να παρουσιαστούν ως υπεροικολόγοι. Διαβάζουμε λοιπόν αναρτημένο άρθρο από οικολογική ομάδα το οποίο έχει τίτλο που λέει πως η θερμοκρασία του πλανήτη θα ανέβαινε σχεδόν 4 βαθμούς στο τέλος του αιώνα αν και οι υπόλοιπες χώρες έκαναν ότι κάνει η Ελλάδα όσον αφορά την κλιματική πολιτική!

Το άθλιο αυτό προβοκατόρικο άρθρο το οποίο με τόση ευκολία μοστράρουν οι φίλοι οικολόγοι, οι οποίοι για μία ακόμα φορά θα μας πουν ότι είναι άπειροι και δεν κατάλαβαν τι έκαναν, έχει φωτογραφία ορυχείου εξόρυξης λιγνίτη και Λιγνιτικού Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ. Ο προβοκάτορας που έγραψε το άρθρο και μόστραρε τη συγκεκριμένη φωτογραφία δημιούργησε αυθόρμητα την αντίληψη σε όσους το είδαν ότι η Ελλάδα καταστρέφει τον πλανήτη με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τον λιγνίτη.

Διαβάζουμε ολόκληρο το άρθρο και πέρα από τις γενικές άρες μάρες κουκουνάρες για το τι γίνεται σε άλλες χώρες, όσον αφορά την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία αναφορά. Το άρθρο αυτό επικαλείται μία έρευνα που δεν μας λέει από ποιον, που και πως έγινε. Απλά έχει ένα link που παραπέμπει σ’ αυτήν. Η έρευνα αυτή είναι βέβαια στα Αγγλικά και ο προβοκάτορας οικολόγος αρθρογράφος δεν μας λέει που πρέπει να ψάξουμε για να βρούμε αυτά που ο ίδιος αναφέρει για την Ελλάδα.

Κάνουμε όμως τον κόπο να ασχοληθούμε λίγο με την έρευνα αυτή. Πέρα από κάθε επιστημονική δεοντολογία αρχίζουμε να αναζητούμε στην έρευνα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον τίτλο του Ελληνικού άρθρου και λέμε πέρα από κάθε επιστημονική δεοντολογία γιατί όταν κάποιος επικαλείται μία έρευνα πρέπει να γράψει που και πώς τεκμηριώνονται αυτά που λέει σ’ αυτήν την έρευνα. Δεν μπορούμε να βρούμε το σημείο της έρευνας που τεκμηριώνει αυτό που γράφει ο αρθρογράφος, ότι δηλαδή εάν όλες οι χώρες λειτουργούσαν όπως η Ελλάδα τότε στο τέλος του αιώνα η θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξανόταν σχεδόν 4 βαθμούς! Ψάχνουμε να βρούμε στις παραπομπές της έρευνας το όνομα κάποιου Έλληνα επιστήμονα, κάποιας μελέτης Ελληνικού πανεπιστημίου αλλά δεν βρίσκουμε πάλι τίποτα πλην του ονόματος ενός Έλληνα που είναι διευθυντής σε κάποιο Διεθνές Ινστιτούτο και οι αναφορές σ’ αυτόν δεν εξηγούν αυτά που γράφει το άρθρο.

Για τον λιγνίτη και τις εναντίον του εμμονές θα υπάρξει άλλη αναφορά. Στη συγκεκριμένη γραφή θα περιοριστούμε στην προβοκάτσια σε βάρος του λιγνίτη και αφού τελειώσαμε με τον προβοκάτορα αρθρογράφο που δημιουργεί εντυπώσεις με τον τίτλο και τη φωτογραφία χωρίς να τεκμηριώνει πουθενά αυτά που ισχυρίζεται, θα αναφερθούμε λίγο στους φίλους οικολόγους που με τόση ευκολία και σίγουρα χωρίς να διαβάσουν ούτε το άρθρο, πολύ περισσότερο χωρίς να διαβάσουν τη μελέτη, αναπαράγουν τέτοιες βρωμιές. Πραγματικά μας λυπούν γιατί ενώ προσπαθούν να κάνουν δουλειά στην υπόθεση του περιβάλλοντος, ενώ γεμίζουν την καρδάρα με γάλα, ρίχνουν μια κλωτσιά και την αναποδογυρίζουν σε κάθε ευκαιρία.

Το προβοκατόρικο άρθρο και η προβοκατόρικη φωτογραφία μας θυμίζουν ένα άλλο προβοκατόρικο άρθρο και μία άλλη προβοκατόρικη φωτογραφία πριν μερικά χρόνια, όταν στήθηκε μια προβοκάτσια σε βάρος υπαλλήλων και ενός διευθυντή του δήμου οι οποίοι τεμάχισαν ένα παλιό μηχάνημα το οποίο ήταν παλιοσίδερα, το οποίο δεν ανήκε στο δήμο αλλά μαζεύτηκε από κάπου που ήταν εγκαταλελειμμένο, το οποίο έπιανε χώρο στο εργοτάξιο και έπρεπε να πεταχτεί. Το προβοκατόρικο εκείνο άρθρο έλεγε ότι τεμάχισαν για να πουλήσουν ένα JCB του δήμου και μάλιστα η φωτογραφία του άρθρου έδειχνε ένα JCB ολοκαίνουργιο! Δυστυχώς σ’ εκείνην την προβοκάτσια πρωτοστάτησε κάποιος που παριστάνει ότι εκτός από την κοινωνία θέλει να καθαρίσει και το περιβάλλον. Αυθόρμητα λοιπόν βλέποντας δύο άρθρα που αναφέρονται σε διαφορετικά πράγματα αλλά έχουν ακριβώς την ίδια δομή στην προβοκάτσια δεν μπορούσε να μην πάει το μυαλό μας σε κάποιον που ταλαιπώρησε για πολύ καιρό καλούς υπαλλήλους. Ίσως οι δύο αρθρογράφοι να εκπαιδεύτηκαν στην ίδια σχολή!

Ας προσέχουν λοιπόν οι φίλοι οικολόγοι τι αναπαράγουν. Η συκοφαντία από έναν που παριστάνει τον οικολόγο σε βάρος ενός καλού διευθυντή και καλών υπαλλήλων είναι αθλιότητα. Η συκοφαντία από ολόκληρη οικολογική ομάδα σε βάρος του λιγνίτη, ενός εγχώριου στρατηγικής σημασίας προϊόντος, είναι έγκλημα.

Βασίλης Κιμ.

You must be logged in to post a comment Login