Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤα ΕΛΠΕ δεν είναι διατεθειμένα να πάρουν άμεσα μέτρα!

Τα ΕΛΠΕ δεν είναι διατεθειμένα να πάρουν άμεσα μέτρα!

Τα ΕΛΠΕ δεν είναι διατεθειμένα να πάρουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη ρύπανση και τη δυσοσμία που προκαλούν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και γενικότερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Αυτό ουσιαστικά μετέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Τα ΕΛΠΕ θα μεταφέρουν τη λυματολάσπη που προκαλεί τη δυσοσμία 1.200 μέτρα προς την αντίθετη πλευρά από την κατοικημένη περιοχή έως το 2023! Έως το 2023 θα κάνουν και κάποιες άλλες παρεμβάσεις.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, δήλωσε από μικροφώνου του δημοτικού συμβουλίου ότι είναι διατεθειμένος να δώσει χρόνο στα ΕΛΠΕ ώστε να υλοποιήσουν αυτά που λένε. Αυτά που λένε όμως είναι λίγα και δεν είναι μόνο αυτά. Τα ΕΛΠΕ επί πάρα πολλά χρόνια κορόιδευαν τους κατοίκους του δήμου ότι δεν είναι αυτά η αιτία της δυσοσμίας. Τα ΕΛΠΕ έχουν πάρει ήδη τον χρόνο τους κατά το διάστημα που ορκίζονταν ότι δεν προκαλούν αυτά το πρόβλημα, τότε όταν οι διοικήσεις του δήμου τα κάλυπταν ψάχνοντας τη δυσοσμία στα τζάκια και στους βόθρους του κοσμάκη. Οι διοικήσεις των δήμων έχουν συνέχεια. Αρκετό χρόνο έδωσαν οι προηγούμενες διοικήσεις στα ΕΛΠΕ, στη ρύπανσή τους και στη δυσοσμία τους.

Οι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν περιμένουν από τον κύριο Μανδαλιανό να δώσει χρόνο στα ΕΛΠΕ. Περιμένουν να εφαρμόσει αυτά που έλεγε ως άνθρωπος και ως γιατρός πριν αναλάβει τη δημαρχία, περιμένουν να σταθεί μαζί τους απέναντι στα ΕΛΠΕ και να τα πιέσει να πάρουν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση του πληθυσμού από τη ρύπανση και τη δυσοσμία. Γιατί ένας ακόμα λόγος που ψήφισαν τον Κλεάνθη Μανδαλιανό οι δημότες ήταν γι’ αυτά που έλεγε ότι θα κάνει για να πιέσει τα ΕΛΠΕ υπέρ της υγείας των κατοίκων του τόπου. Αν ήταν να ψηφίσουν κάποιον που θα έδινε χρόνο και μάλιστα χρόνο ολόκληρης δημοτικής θητείας στα ΕΛΠΕ είχαν να ψηφίσουν κι άλλους δοκιμασμένους στην υποχωρητικότητα απέναντι στα Ελληνικά Πετρέλαια. Τον κύριο Μανδαλιανό δεν τον ψήφισαν για να υποχωρεί, να μοιράζει χρόνο και να ανέχεται. Έτσι δεν είναι κύριε Μανδαλιανέ;

Βασίλης Κιμ.

Είναι απαράδεκτο για εργάτη να υπερασπίζει την εργοδοσία των ΕΛΠΕ
Διαμαρτυρία στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου για τη ρύπανση και τη δυσοσμία από τα ΕΛΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ