Ποιος ευθύνεται που ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν θα έχει δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους;

0
4
TEST

Ανακοινώθηκαν χθες (24/10/2019) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι δήμοι στους οποίους θα παρέχεται δωρεάν WiFi, το οποίο θα απολαμβάνουν οι πολίτες σε δημόσιους χώρους. Σε περισσότερους από 70 δήμους της χώρας θα δοθεί κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δωρεάν WiFi. Το κονδύλι αφορά συνολικά 1.780 δήμους χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκ των οποίων οι 70 είναι στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περίπου 11.000 αιτήσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.

Στις προηγούμενες δύο προσκλήσεις, 6.200 δήμοι έλαβαν δελτία, με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ για την πρώτη πρόσκληση (2.800 νικητές) και 51 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη πρόσκληση (3.400 νικητές). Η επόμενη πρόσκληση για συμμετοχή στο WiFi4EU θα δημοσιευθεί πριν από το τέλος του 2020.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης οι δήμοι των οποίων οι πολίτες θα απολαμβάνουν το δωρεάν WiFi είναι οι Νεάπολης Συκεών, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λαγκαδά, Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Βόλβης.

Ένα σωρό δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης και ειδικά του πολεοδομικού συγκροτήματος στο πρόγραμμα για δωρεάν WiFi, αλλά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου απών. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πουθενά στη λίστα. Οι κάτοικοι του δήμου δεν πρόκειται να απολαύσουν ελεύθερο WiFi σε δημόσιους χώρους γιατί κάποιοι κάτι δεν έκαναν καλά ή δεν έκαναν τίποτα. Οι διαδικασίες για το παραπάνω κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε να γίνουν επί διοίκησης του κυρίου Σούλα. Μάλιστα τότε υπεύθυνος της διοίκησης για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ήταν ο κύριος Βασίλης Ανδρεάδης, ο οποίος λίγο αργότερα έφυγε από τη διοίκηση και πήγε με τον κύριο Καμαρινό. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν θα απολαύσουν δωρεάν WiFi γιατί την εποχή που θα έπρεπε να γίνονται ενέργειες για τέτοιου είδους κονδύλια, οι παρατάξεις Σούλα και Καμαρινού, οι οποίες προήλθαν από τη διάσπαση της διοικούσας παράταξης, κοιτούσαν πως θα φάει η μία την άλλη και τα μέλη των παρατάξεών τους κοιτούσαν πως θα χοροπηδήσουν από παράταξη σε παράταξη. Παρ’ αυτά και αντί να απολογηθούν για τα πέτρινα χρόνια που δημιούργησαν στο δήμο εξαιτίας της διαμάχης τους εμφανίζονται με ύφος χιλίων καρδιναλίων και τιμητές των πάντων.

Μπορούν να μας δώσουν κάποια εξήγηση γιατί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Βορείου Ελλάδας, δεν πήρε το κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το δωρεάν WiFi; Μήπως και γι’ αυτό φταίει ο Μανδαλιανός; Μήπως ο κύριος Ανδρεάδης με δασκαλίστικο ύφος να δώσει στον δήμαρχο, κύριο Μανδαλιανό, ένα μάθημα για το πώς παίρνονται τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Χ.Κ.

Τελικά ο δήμος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα δωρεάν WiFi αλλά αυτό δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί!
Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα δωρεάν WiFi με ενέργειες του Βασίλη Ανδρεάδη
Το WiFi σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου δεν έχει υλοποιηθεί από κωλυσιεργία