Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΙδιαίτερη σημασία δίνει ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου στην ενασχόληση των παιδιών με...

Ιδιαίτερη σημασία δίνει ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου στην ενασχόληση των παιδιών με την παράδοση

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διάδοση της Ποντιακής παράδοσης στη νεολαία και τα παιδιά, γι’ αυτό και οι δράσεις του έχουν σαν επίκεντρο αυτά. Για το λόγο αυτό ο σύλλογος δημιούργησε μια εξαιρετική πρότυπη παιδική ποντιακή χορωδία. Είπε συγκεκριμένα η πρόεδρος του συλλόγου, Κερογλίδου Θεοδώρα, στη συνέντευξη που παραχώρησαν μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου στην «Αγκίδα»:

«Αγκίδα: Που στοχεύουν οι δράσεις του συλλόγου;

Κερογλίδου Θεοδώρα: Οι δράσεις του συλλόγου από τότε που συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο επικεντρώνονται στα παιδιά και στη νεολαία γιατί αυτοί είναι το μέλλον. Προσπαθούμε να κάνουμε δράσεις που να συμπεριλαμβάνουν τα παιδιά ώστε να έρθουν πιο κοντά στην παράδοση και στις ρίζες μας με δημιουργικό τρόπο.

Αγκίδα: Δημιουργήσατε και τμήμα παιδικής Ποντιακής χορωδίας;

Κερογλίδου Θεοδώρα: Δημιουργήσαμε αυτό το τμήμα ακριβώς για να δώσουμε βάρος στη διάδοση της παράδοσης και της γλώσσας στα μικρά παιδιά. Αυτό το τμήμα εντυπωσίασε τον κόσμο με τις εμφανίσεις του και θέλουμε να πλαισιωθεί με ακόμα περισσότερα παιδιά. Μέσα από το τραγούδι μαθαίνει το παιδί την Ποντιακή διάλεκτο, μαθαίνει την προφορά και μπορεί πιο εύκολα να μιλήσει Ποντιακά. Έχουμε δασκάλα της μουσικής την Ξένια Κωνσταντινίδου, απόφοιτο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και βραβευμένη ως νέα μουσικός από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών».

Συζήτηση με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»
«Είμαστε περήφανοι για τη μελέτη του Ποντιακού χορού ως αεροβική άσκηση»
«Εμείς οι Πόντιοι πρέπει να αναδεικνύουμε τις αιτίες της σημερινής προσφυγιάς»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ