Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤα καθήκοντα των κυρίων Καμαρινού και Σούλα στο νέο δημοτικό συμβούλιο

Τα καθήκοντα των κυρίων Καμαρινού και Σούλα στο νέο δημοτικό συμβούλιο

Οι κύριοι Καμαρινός και Σούλας, με βάση τη στάση της αποχής που επέλεξαν κατά τη διαδικασία των δημαιρεσιών, κατέλαβαν τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου αντίστοιχα.

Ο κύριος Καμαρινός με βάση το νόμο στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα αναπληρώνει στα καθήκοντά του τον Πρόεδρο, τον κύριο Αμανατιάδη, όταν αυτός απουσιάζει ή όταν κωλύεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για οποιονδήποτε λόγο. Ο κύριος Καμαρινός δηλαδή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου θα προεδρεύει της διαδικασίας όταν ο κύριος Αμανατιάδης κατεβαίνει από το έδρανο του προεδρείου για οποιοδήποτε λόγο. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κύριος Καμαρινός είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, προέδρους που έχουν περάσει από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου και σίγουρα θα αναπληρώνει επάξια τον κύριο Αμανατιάδη.

Ο κύριος Σούλας με βάση το νόμο ως Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου:

  • Θα έχει την ευθύνη της τήρησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο των πρόχειρων συνοπτικών, όσο και των απομαγνητοφωνημένων, σε συνεργασία με το δημοτικό υπάλληλο («πρακτικογράφο») που έχει ορισθεί για το σκοπό αυτό.
  • Κατά την έναρξη της συνεδρίασης θα εκφωνεί τον κατάλογο των παρόντων, θα σημειώνει τους απόντες και κατά τη διάρκεια αυτής θα καταγράφει όσους συμβούλους αποχωρούν από τη συνεδρίαση.
  • Θα σημειώνει τους υποψήφιους ομιλητές και την ψήφο των συμβούλων κατά τη λήψη των αποφάσεων.
  • Θα επιμελείται στο τέλος του χρόνου για τη βιβλιοδέτηση των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και το δημοτικό υπάλληλο («πρακτικογράφο»).

Είναι αλήθεια ότι ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου έχουν να κάνουν άλλη δουλειά από το να εκπροσωπούν τις παρατάξεις με τις οποίες εξελέγησαν ως υποψήφιοι δήμαρχοι. Πώς θα συνδυαστούν τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου με τα καθήκοντα του αρχηγού της παράταξης, το ξέρουν καλύτερα οι κύριοι Καμαρινός και Σούλας που επέλεξαν να απέχουν από τις διαδικασίες των δημαιρεσιών. Βέβαια υπάρχει και η διαδικασία της παραίτησης από αυτές τις θέσεις, η οποία ανοίγει το γαϊτανάκι επανειλημμένων εκλογών, το οποίο δεν είναι απίθανο να επιλέξουν οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα. Το τι ακριβώς θα γίνει θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ