Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΞεκίνησαν οι τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

Ξεκίνησαν οι τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

Με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα στην κατάμεστη πλατεία του Ευόσμου ξεκίνησαν την Κυριακή οι τριήμερες επετειακές – πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» παρουσία του δήμαρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, των αντιδημάρχων Διοικητικών Υπηρεσιών Κώστα Σωτηράκη, Παιδείας Νικολαΐδη Σωτήρη και Τεχνικών Υπηρεσιών Λαφαζανίδη Νέστωρα, των δημοτικών συμβούλων Γιώργου Ρούμελη, Κυριακίδη Γρηγόρη, Αθανασιάδου Όλγας, Κορωνίδου Αλεξάνδρας, του πρώην δημάρχου Λαφαζανίδη Στάθη, του πρώην δημοτικού συμβούλου Αλέξανδρου Μανδαλιανού και εκπροσώπων άλλων πολιτιστικών συλλόγων. Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελένη Μουστακίδου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στις αρχέγονες εστίες από τις οποίες ξεριζώθηκαν οι Έλληνες του Πόντου λέγοντας: «”Πατρίδα”! Πάνε μερικά χρόνια που η λέξη αυτή δεν ακούγεται για τα εδάφη τα οποία με τη βία εγκατέλειψαν οι πρόγονοί μας. Πάνε μερικά χρόνια που ο χρόνος ολοκληρωτικά ήρθε και επούλωσε εκείνην την τραγωδία, εκείνην την καταστροφή. Τα χρόνια πέρασαν, οι πληγές επουλώθηκαν, αλλά η μνήμη μένει πάντα ζωντανή και πρέπει να μείνει πάντα ζωντανή γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκαν κείμενα για τη γενοκτονία.

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου απέσπασε το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου με τα μικρά του συλλόγου να εντυπωσιάζουν και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους Γιώργο Παπαδόπουλο, Κώστα Σαβιολάκη, Σοφία Χινιτίδου, Μιχάλη Σαλπιγκτή, Λάζαρο Σαλονικίδη, Ιορδάνη Σαλονικίδη. Στον χώρο των εκδηλώσεων λειτουργούσε έκθεση βιβλίου, ενώ μέλη του Συλλόγου παρασκεύαζαν πιροσκία, τα οποία διέθεταν μαζί με αριάνι. Πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ήταν ανοιχτό το φουαγιέ του δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου όπου μπορούσε κανείς να επισκεφτεί την έκθεση με τα πρωτότυπα έργα της εικαστικής ομάδας «Fire Art», με έργα της ζωγράφου Σοφίας Αμπερίδου και με τα έργα των μαθητών που κέρδισαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής που προκήρυξε ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» για τα εκατό χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό συγχαίροντας τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» για τις άψογες εκδηλώσεις του, ενώ η πρόεδρος του συλλόγου Θεοδώρα Κερογλίδου δώρισε στο δήμαρχο αντίγραφο πίνακα από τα πρωτότυπα έργα που εκτίθενται στο φουαγιέ του δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου, όπως επίσης το λεύκωμα του συλλόγου με τα πρωτότυπα έργα για τη γενοκτονία και το βιβλίο «ο Ποντιακός χορός ως αεροβική άσκηση» που στηρίχτηκε στη μελέτη η οποία διεξήχθη στο σύλλογο.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στην πλατεία του Ευόσμου με μεγάλους καλλιτέχνες και πλούσιο πρόγραμμα.

Με μεγάλη επιτυχία και η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ