Συνάντηση των συμβασιούχων στην πυροπροστασία στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

0
14
TEST

Η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Εργαζομένων στην πυροπροστασία καλεί όλους τους συμβασιούχους σε σύσκεψη το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Βασικά θέματα συζήτησης είναι η ανανέωση των συμβάσεων και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, η δημιουργία συντονιστικού οργάνου για την αποτελεσματικότερη ανάληψη πρωτοβουλιών δράσεων και παρεμβάσεων.

Στο πλευρό των συμβασιούχων η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας.

Στο κάλεσμά της σημειώνει:

«Οι περίπου 5.066 εργαζόμενοι, στο πρόγραμμα της “κοινωφελούς” εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών, αλλά και οι 100 Δασολόγοι – Δασοπόνοι που στελεχώνουν τα τμήματα των δασικών χαρτογραφήσεων των Διευθύνσεων Δασών, καλούνται να εργαστούν και να προσφέρουν στις δασικές υπηρεσίες, με μισθούς πείνας και με πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα, σε ένα περιβάλλον διαρκούς ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και στο δημόσιο. Η ανυπαρξία οργανωμένης πολιτικής αντιπυρικής προστασίας των δασών δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ευκαιριακές προσλήψεις συναδέλφων, που πριν καν μπορέσουν να εκπαιδευτούν και να προσφέρουν θα απολύονται.

Με αφορμή την επικείμενη λήξη των συμβάσεών τους, οργανώνουν τον αγώνα για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και καλούν όλους τους συμβασιούχους των δασικών υπηρεσιών το Σάββατο στις 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 11 π.μ. να παραβρεθούν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ώστε να συντονίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση, συμπόρευση και στήριξη στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων εργαζομένων, στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα για όλους.

Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα τους, με όλες μας τις δυνάμεις, μόνιμοι και συμβασιούχοι μαζί, όπως κάναμε και όλο το προηγούμενο διάστημα, σε κοινό μέτωπο για το δικαίωμα στη δουλειά.

Καλούμε ως ΟΣΕΑΔΕ, τους συναδέλφους συμβασιούχους να δώσουν δυναμικό παρόν, ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε, για να μην απολυθεί κανείς.

Δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσουν οι συνάδελφοι, εργαλεία ανακύκλωσης της ανεργίας και υπονόμευσης του δικαιώματος στη σταθερή εργασία. Η “κανονικότητα” που προσπαθούν να επιβάλλουν με τις νέες “μορφές” εργασίας στο δημόσιο, πρέπει να σταματήσει. Διεκδικούμε την κατάργηση εδώ και τώρα, όλων των μορφών ελαστικής εργασίας στο δημόσιο και προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού.

Καμία απόλυση των συμβασιούχων από τις δασικές υπηρεσίες.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους των δασικών υπηρεσιών της χώρας».