Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΠεζοδρομείται ο άξονας Αχειροποιήτου - Αγίας Σοφίας

Πεζοδρομείται ο άξονας Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας

Λίγες μέρες πριν από την αντικατάσταση του ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υπέγραψε σύμβαση χρηματοδότησης της πεζοδρόμησης του (κρίσιμου για την κυκλοφορία) οδικού άξονα Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας στο κέντρο της πόλης.

Όπως φαίνεται από τις μέχρι σήμερα δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων των παρατάξεων, η πλειοψηφία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου τάσσεται ενάντια στη σύμβαση αυτή αλλά καλείται να την διαχειριστεί.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί το δήμαρχο ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια χωρίς καμιά σοβαρή ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη, χειροτερεύοντας τελικά αντί να βελτιώνει το κυκλοφοριακό της πόλης, στις συνθήκες στάθμευσης των κατοίκων του κέντρου, όταν μάλιστα είναι τραγική η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ, η έλλειψη χώρων ελεύθερων και στάθμευσης στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.

Ο δήμος επιβαρύνεται με ένα ακόμα δυσβάσταχτο δάνειο, για τη χρηματοδότηση του έργου, που θα πληρώσουν οι δημότες αλλά θα ωφεληθούν οι ελάχιστοι επιχειρηματίες που θα αποκτήσουν προνομιούχα εμπορική στέγη στον πεζόδρομο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ