Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΥποβιβάστηκε από τη τη Super League η εθνική ομάδα στίβου

Υποβιβάστηκε από τη τη Super League η εθνική ομάδα στίβου

Με υποβιβασμό από τη Super League ολοκληρώθηκαν οι ελληνικές προσπάθειες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Στίβου που διεξήχθη στο Μπιντγκόζ της Πολωνίας. Η ελληνική ομάδα πάλεψε όσο μπορούσε για να πετύχει τον δύσκολο στόχο του πλασαρίσματος στην πρώτη επτάδα της Super League και της παραμονής, τελικά όμως τερμάτισε 10η με 917 βαθμούς κι έτσι το 2021 θα αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία του ευρωπαϊκού στίβου. Παρ’ όλα αυτά, οι ελληνικές επιδόσεις στην Πολωνία θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόλογες αν συνυπολογιστεί η διαλυτική κατάσταση εν γένει στον ελληνικό στίβο, με πενιχρή χρηματοδότηση των ομοσπονδιών από το κράτος, ανεπαρκείς εγκαταστάσεις και υποδομές κ.λπ.

Πρωτιές για την Ελλάδα κατέκτησαν ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος ανδρών με καλύτερο άλμα στα 8,30 μ., η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ γυναικών με καλύτερο άλμα στα 4,70 μ. και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν γυναικών με καλύτερο άλμα στα 14,48 μ. Ξεχώρισαν επίσης ο Μιχάλης Αναστασάκης που ήταν 3ος στη σφυροβολία ανδρών, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου που ήταν 3η στη δισκοβολία γυναικών και ο Κώστας Φιλιππίδης που ήταν 4ος στο επί κοντώ ανδρών. Καλές επιδόσεις σημειώθηκαν από την πλειοψηφία των Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν στη διοργάνωση, με πολλούς να πλησιάζουν ή και να βελτιώνουν τα ατομικά τους ρεκόρ.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο στίβο αναδείχθηκε η ομάδα της διοργανώτριας Πολωνίας, η οποία τερμάτισε 1η με 345 βαθμούς, αφήνοντας στη 2η θέση τη Γερμανία με 317,5 βαθμούς και στην 3η την Ιταλία με 316,5 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ