Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Ο Σκουρλέτης, ο Φλωράκης, ο Ηλιού, οι ηλιοθεραπείες και οι χημειοθεραπείες…

11-08-2019

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο συνέβη ένα περιστατικό το οποίο έτυχε να δούμε σε απευθείας μετάδοση. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής καλωσόρισε στη Βουλή (!!!) τον Πάνο Σκουρλέτη από τις διακοπές αναφερόμενος στο ηλιοκαμένο χρώμα του! Ο Πάνος Σκουρλέτης ανταπάντησε ότι και το χρώμα του κυρίου Χατζηδάκη είναι το ίδιο, για να του ανταπαντήσει ο κύριος Χατζηδάκης ότι το δικό του χρώμα οφείλεται στις χημειοθεραπείες κι όχι στις ηλιοθεραπείες!

Δεν φανταστήκαμε ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό θα αναφερθεί κανείς. Ο Πάνος Σκουρλέτης απλώς την «πάτησε»! Συνέβη ένα περιστατικό το οποίο θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και σίγουρα ο καθένας θα αισθανόταν αμήχανα και άσχημα όταν αντιλαμβανόταν τι έκανε. Πιθανολογούμε ότι έτσι αμήχανα αισθάνθηκε κι ο Σκουρλέτης.

Μερικές ημέρες μετά διαβάζουμε στο «protagon» ένα άρθρο κάποιας Πέπης Ραγκούση με τίτλο «η χοντράδα ως επανάσταση»! Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας καθώς πηγαίνουμε από τη μία πρόταση στην άλλη. Η κυρία Πέπη Ραγκούση κατηγορεί τον Σκουρλέτη γι’ αυτό που έκανε σαν να το έκανε επίτηδες! Γιατί να το έκανε όμως επίτηδες ο Σκουρλέτης;! Όσοι είδαμε την ομιλία του κυρίου Χατζηδάκη, είδαμε έναν άνθρωπο ευφυή, ευχάριστο με χιούμορ και διάθεση! Κανενός το μυαλό δεν πήγε ότι ο κύριος Χατζηδάκης είχε κάποιο πρόβλημα με χημειοθεραπείες, με νεφρά, με οτιδήποτε. Κανένας φαίνεται δεν είναι τόσο έξυπνος όσο η κυρία Πέπη Ραγκούση.

Παρακάτω η κυρία Ραγκούση, στο εμετικό της άρθρο, σπεύδει να υποθέσει ότι ο Σκουρλέτης στ’ αλήθεια δεν ήξερε ή δεν κατάλαβε για τις χημειοθεραπείες του κυρίου Χατζηδάκη και αναρωτιέται: «Τι κάνει ένας άνθρωπος –αριστερός, δεξιός, κεντρώος, αστός, μικροαστός, προλετάριος– όταν αυτός εις βάρος του οποίου αστειεύεται, τού διευκρινίζει ότι υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία που, ως γνωστόν, προκαλεί αλλοίωση του χρώματος της επιδερμίδας; Καταπίνει τη γλώσσα του. Και σπεύδει να ζητήσει συγνώμη. Εκτός και αν εκταμιεύει «αριστεροσύνη» στο όνομα της αγένειας και της κοινωνικής απρέπειας».

Τι καταλαβαίνει κανείς διαβάζοντας αυτήν την παράγραφο της κυρά Πέπης;! Ότι ο Σκουρλέτης είπε κάποια απρέπεια, η οποία δεν ακούστηκε από το κανάλι της Βουλής, την οποία γνωρίζει η κυρία Πέπη και για την οποία θα μας ενημερώσει παρακάτω στο άρθρο της. Ακολουθούν τέσσερις παράγραφοι στις οποίες η κυρά Πέπη δεν μας λέει κουβέντα για κάποια απρέπεια που ξεστόμισε ο Σκουρλέτης εναντίον του κυρίου Χατζηδάκη, όταν άκουσε για τις χημειοθεραπείες. Αντ’ αυτού διαβάζουμε ότι «το να νομίζεις, για παράδειγμα, ότι, επειδή δεν φοράς γραβάτα, συνεχίζεις να γράφεις την τοπική ιστορία της Αριστεράς και της προόδου σε μια χώρα που υπάρχει ο αστικός μύθος για τα εξήντα κοστούμια του Χαρίλαου Φλωράκη» και ότι ο πρόεδρος της ΕΔΑ, Ηλίας Ηλιού, είχε συμβουλεύσει ματαπολιτευτικά έναν συνάδελφό του δικηγόρο να υπερασπίσει έναν βιαστή, να υπερασπίσει ακόμα και τους χουντικούς, να υπερασπίσει τους πάντες»!

Από το άρθρο της κυρίας Πέπης Ραγκούση δεν μάθαμε ποτέ τί προσβλητικό είπε ο Σκουρλέτης στον κύριο Χατζηδάκη. Μάθαμε όμως ότι η κυρία Πέπη είναι «μανούλα» στην προβοκάτσια και φρόντισε να προβοκάρει εκτός από τον Σκουρλέτη και τον Φλωράκη και τον Ηλιού και ότι αυτοί εξέφραζαν.

Ποστ

ΥΓ1. Με τη λογική της κυρίας Ραγκούση θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο κύριος Χατζηδάκης επίτηδες καλωσόρισε στη Βουλή τον Σκουρλέτη από τα μπάνια και επίτηδες αναφέρθηκε στο ηλιοκαμένο χρώμα του, προκειμένου να απαντήσει ο Σκουρλέτης, να εκτεθεί και να γράψει η κυρία Ραγκούση ότι έγραψε. Δεν θα κάνουμε όμως τέτοιο πράγμα γιατί δεν είμαστε προβοκάτορες.

ΥΓ2. Κάποτε, πριν πολλά χρόνια, ένας νέος χτυπημένος από πολιομυελίτιδα, που το ένα του πόδι ήταν εντελώς χωρίς αισθήσεις και το χρησιμοποιούσε ουσιαστικά ως μπαστούνι, καθόταν σ’ ένα μέσο μαζικής μεταφοράς. Μπήκε κάποια στιγμή στο μέσο μεταφοράς μία γυναίκα μεγάλης ηλικίας και αφού δεν σηκώθηκε κανείς να κάτσει αυτή, άρχισε να επιτίθεται φραστικά στο νεαρό, ο οποίος θα ήταν δεν θα ήταν είκοσι χρονών. Αφού ο νέος την άφησε να εκτεθεί λέγοντάς του ένα σωρό αηδίες για την ανατροφή του και τον χαρακτήρα του, πιάστηκε με τα χέρια από τις χειρολαβές, σηκώθηκε όρθιος και παραχώρησε τη θέση του στη γηραιά κυρία. Ο κόσμος, όπως και η κυρία, βλέποντας την κατάστασή του «πάγωσαν». Εκείνος παριστάνοντας τον πολύ στεναχωρημένο, έκανε πως δεν ενοχλήθηκε τόσο που έχασε τη θέση, ενώ βρισκόταν σ’ αυτήν την κατάσταση, αλλά ότι θίχτηκε περισσότερο γι’ αυτά που άκουσε. Λίγες στιγμές μετά όλος ο κόσμος έβριζε τη γηραιά κυρία επειδή άνοιξε το στόμα της χωρίς να προσέξει κι εκείνη αμήχανα, σχεδόν με δάκρυα στα μάτια, απολογούνταν γι’ αυτό που έκανε. Ο νέος μας διηγούνταν κατόπιν αυτήν την ιστορία ξεκαρδισμένος στα γέλια για το χουνέρι που έκανε στη γριά!

You must be logged in to post a comment Login