Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣχετικά με τις διακοπές νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης

Σχετικά με τις διακοπές νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης

Οι διακοπές υδροδότησης που έπληξαν μεγάλο κομμάτι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Πανόραμα, την Καλαμαριά, τη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης αλλά και τα χωριά Χαλάστρα, Σίνδος και Ωραιόκαστρο, τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης από τη ΒΙΠΕ και επεκτάθηκαν σε μεγάλο μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος. Κρίθηκαν απαραίτητες από την ΕΥΑΘ λόγω «σοβαρού προβλήματος που εμφανίστηκε στη διώρυγα προσαγωγής του Αλιάκμονα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, το οποίο και επηρεάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ύδατος που εισέρχεται στην εγκατάσταση». Η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται σταδιακά από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ωστόσο, την Παρασκευή, εν μέσω καύσωνα, σημειώθηκαν έκτακτες διακοπές υδροδότησης το πρωί και το μεσημέρι σε περιοχές της Καλαμαριάς και του Ευόσμου λόγω βλαβών.

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται να θυμίσει για ακόμα μία φορά τη σοβαρή έλλειψη υποδομών και συντήρησης στο δίκτυο της ΕΥΑΘ, για την οποία είναι υπεύθυνες τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση. Όλα αυτά τα προβλήματα παρουσιάζονται τη στιγμή που η ΕΥΑΘ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει κερδοφορία.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από το γεγονός της νέας διακοπής της υδροδότησης. Όσο η ιδιοκτησία της γης, των υδάτινων πόρων, των δασών, των εργοστασίων επεξεργασίας νερού, των δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, η υποδομή αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων θα αποτελούν πεδίο κερδοφορίας ο μόνος χαμένος θα είναι ο λαός.

Οι διακοπές του νερού τις προηγούμενες ημέρες δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέπεια της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης του νερού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ