Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚινητοποίηση στη διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για εργαζόμενους που περιμένουν την πρόσληψή...

Κινητοποίηση στη διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για εργαζόμενους που περιμένουν την πρόσληψή τους

Αγωνιστική παρέμβαση στην διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι, που ενώ επιλέχθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις απασχόλησης ορισμένου χρόνου σε θέσεις μαγείρων, τραπεζοκόμων, φυλάκων, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο περιμένουν την πρόσληψή τους.

Η ταλαιπωρία των 53 εργαζομένων ξεκίνησε από πέρσι τον Απρίλη. Μετά την προκήρυξη των θέσεων εργασίας από τη διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στις αρχές Απρίλη του 2018 ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες, οι οποίοι πίστευαν ότι θα ξεκινούσαν γρήγορα δουλειά. Τέλη Αυγούστου κλήθηκαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να καταθέσουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι αποδέχονται να προσληφθούν, με τη διαβεβαίωση ότι η αρχική σύμβαση θα ήταν διάρκειας 4 μηνών και με τον καινούργιο χρόνο θα ανανεωνόταν για ένα έτος.

Αρκετοί από αυτούς δούλευαν προηγούμενα σε εργολάβους, άλλοι σε άλλες δουλειές μικρής διάρκειας και παραιτήθηκαν προκειμένου να προσληφθούν από το νοσοκομείο. Από τότε ωστόσο οι 53 εργαζόμενοι πάνε κι έρχονται και ακόμη δεν έχουν προσληφθεί… Όπως καταγγέλλουν, έχουν μετατραπεί σε μπαλάκι ανάμεσα στη διοίκηση του νοσοκομείου, την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και τα δικαστήρια στα οποία έχει προσφύγει η εταιρεία που έχει την εργολαβία φύλαξης, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα.

Στη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης, η διοικήτρια ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι η δικαστική προσφυγή των εργολάβων έχει μπλοκάρει τη διαδικασία και ότι το νοσοκομείο εκκινεί νέα διαδικασία προκειμένου να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία.

Οι εργαζόμενοι την κάλεσαν να πάψει να οχυρώνεται πίσω από τις δικαστικές διαδικασίες και να υπογράψει εδώ και τώρα τις συμβάσεις για την πρόσληψή τους, υλοποιώντας την απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να επανέλθουν με ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ