Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚαβγάς για τον ΟΑΣΘ

Καβγάς για τον ΟΑΣΘ

Άλλο ένα επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στην αντιπαράθεση του προέδρου του ΟΑΣΘ, Στέλιου Παππά, με τον υφυπουργό Εσωτερικών της ΝΔ, Θεόδωρο Καράογλου, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως ο «καβγάς» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τον ΟΑΣΘ δεν έχει σημείο αναφοράς ούτε τις ανάγκες του λαού της Θεσσαλονίκης για αξιοπρεπείς και προσιτές συγκοινωνίες, αλλά ούτε και αυτές των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ο διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Παππάς, προέβη σε εξώδικο προς τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, απαιτώντας να ανακαλέσει τις «συκοφαντικές και αναληθείς δηλώσεις» του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Στη συνέντευξή του, ο Θ. Καράογλου σχετικά με τον ΟΑΣΘ είχε δηλώσει: «(…) όπου το κράτος παριστάνει τον επιχειρηματία, παράγει προβλήματα, ελλείμματα και διαφθορά. (…) Από τότε που ανέλαβε η κρατική διοίκηση, τα προβλήματα, τα ελλείμματα και η διαφθορά υπάρχουν σε μέγιστο βαθμό».

Ενδεικτικό είναι πάντως πως στην απάντησή του, όπου φανερώνεται και η ουσία της αντιπαράθεσης, ο Στ. Παππάς δεν αναφέρεται σε τίποτα άλλο πέρα από το γεγονός ότι ο Οργανισμός εμφανίζει για πρώτη φορά κέρδη: «Για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε ισολογισμός με κέρδη 5,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο έτος και 4,6 εκατ. ευρώ στο δεκάμηνο του δεύτερου έτους, οι δε εξοικονομήσεις για το Ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνουν τα 150.000.000 ευρώ στην περίοδο των δύο ετών», σημειώνεται.

Βέβαια, τα κέρδη για τα οποία κομπάζει ο Παππάς, προήλθαν από τις μειώσεις αποδοχών που επιβλήθηκαν στους εργαζόμενους του Οργανισμού που έφτασαν το 25%, τις τραγικές ελλείψεις σε ανταλλακτικά και προσωπικό, που έχουν ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία λιγότερων των μισών λεωφορείων του στόλου, με μειωμένα δρομολόγια και τεράστιους χρόνους αναμονής για το επιβατικό κοινό.

Οι δύο πλευρές της αντιπαράθεσης αυτής, που πραγματοποιείται στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού της Θεσσαλονίκης, ωστόσο συμφωνούν στο βασικό ζήτημα. Αυτό δεν είναι άλλο από τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με τη λογική κόστους – οφέλους, που θυσιάζει στο βωμό της κερδοφορίας τις πιο στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ