Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Νέα Πνοή» θέλει να φέρει στο δήμο ο Κλεάνθης Μανδαλιανός

«Νέα Πνοή» θέλει να φέρει στο δήμο ο Κλεάνθης Μανδαλιανός

Την πρώτη του συνέντευξη σαν δήμαρχος παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός. Ο κύριος Μανδαλιανός, καίτοι πρωτάρης στα δημοτικά, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με τις προτεραιότητες τις διοίκησής του και τα έργα που θα δρομολογήσει άμεσα, αλλά απάντησε και για το πώς αποφάσισε να εμπλακεί στα δημοτικά δρώμενα και για το πώς βίωσε την ένταση της προεκλογικής περιόδου. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κυρίου Μανδαλιανού.

Αγκίδα: Με τα δημοτικά ασχολείστε για πρώτη φορά. Πώς αποφασίσατε να κατέλθετε ως δήμαρχος; Το σκεφτήκατε εσείς ή σας το πρότειναν;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Δεν είχα θετική στάση απέναντι στα δημοτικά εξαιτίας της ενασχόλησης του πατέρα μου με αυτά. Πάντα είχε δουλειά με τα δημοτικά, πολλές φορές ήταν εκνευρισμένος εξαιτίας αυτών κι αυτό λειτούργησε αρνητικά, με έκανε να μην θέλω να ασχοληθώ με τα δημοτικά δρώμενα. Επί πολλά χρόνια πολύ σοβαρά επίσης προσωπικά, οικογενειακά προβλήματα με κρατούσαν πίσω. Αυτά τα προβλήματα σε συνδυασμό με την αρνητική εικόνα που είχα σχηματίσει για τα δημοτικά δρώμενα με κρατούσαν μακριά από την ενασχόληση με αυτά. Όταν αυτά τα σοβαρά προβλήματά μου τελείωσαν, σκέφτηκα ότι δεν μπορεί μόνο να κατακρίνω αυτούς που ασχολούνται με τα δημοτικά χωρίς ο ίδιος να προσπαθήσω να προσφέρω. Εάν σε τελική ανάλυση δεν συμμετέχουμε γιατί λέμε ότι υπάρχει βρωμιά και δυσωδία, το μόνο που κάνουμε είναι να αφήνουμε να παίζουν μόνοι τους μπάλα αυτοί που ευθύνονται για τη βρωμιά και τη δυσωδία, οπότε αποφάσισα να συμμετάσχω με ανθρώπους σωστούς γιατί σωστοί άνθρωποι υπάρχουν παντού.

Αγκίδα: Άρα δεν χρειάστηκε να πιεστείτε από τον περίγυρό σας ώστε να κατέλθετε στις εκλογές.

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Υπήρχε η ενθάρρυνση και η διαβεβαίωση ότι γνώστες των δημοτικών θα με στήριζαν και θα με βοηθούσαν. Δεν χρειάστηκε όμως να επιμένουν ή να με πιέσουν, γιατί είχα αποφασίσει να ασχοληθώ. Πιστεύω άλλωστε ότι θα βοηθήσουν σ’ αυτήν την κατεύθυνση και άλλες παρατάξεις. Πιστεύω στη συνεργασία των ανθρώπων που θέλουν το καλό του δήμου.

Αγκίδα: Πότε αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα ως υποψήφιος δήμαρχος;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Στα μέσα του Δεμέμβρη του 2018.

Αγκίδα: Δηλαδή λίγο πριν την ανακοίνωση του ονόματός σας για τη διεκδίκηση της δημαρχίας.

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Ακριβώς. Δέκα περίπου μέρες πριν.

Αγκίδα: Περιμένατε ότι θα εκλεγείτε δήμαρχος με την πρώτη κάθοδό σας στις εκλογές;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Όχι. Πίστευα ότι είχα μια καλή προοπτική, αλλά όχι να εκλεγώ δήμαρχος από την πρώτη φορά. Με εξέπληξε βέβαια ευχάριστα το γεγονός ότι την πρώτη Κυριακή είχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό και με εξέπληξε ακόμα πιο ευχάριστα ότι τη δεύτερη Κυριακή είχα μια συντριπτική νίκη. Αυτό βέβαια δημιουργεί σ’ εμένα και στην παράταξή μου μεγάλες ευθύνες αφού ο κόσμος προσδοκά σ’ εμάς κι εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε. Την νίκη αυτή την εκλαμβάνω σαν μια εντολή των δημοτών να τους υπηρετήσω. Η επιλογή μου από τους συνδημότες στη θέση του δημάρχου με τιμάει, αλλά πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι απλά καλό παιδί και καλός γιατρός, όπως λένε οι ασθενείς μου και τους ευχαριστώ γι’ αυτό, αλλά και καλός δήμαρχος, να αποδείξω ότι μπορώ να διοικήσω τον δήμο καλά.

Αγκίδα: Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έγιναν διάφορες δημοσκοπήσεις. Εσείς σκεφτήκατε να κάνετε κάποια δημοσκόπηση;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Όχι. Μου έφτανε η επαφή που είχα με τον κόσμο και η οποία μου έδειχνε ότι η παράταξή μας έχει πολλή καλή τύχη. Δεν χρειαζόμουν δημοσκοπήσεις.

Αγκίδα: Δεν σκεφτήκατε να κάνετε κάποια δημοσκόπηση που να αντιστρέψει το κλίμα των άλλων δημοσκοπήσεων, οι οποίες σας έδιναν μικρό ποσοστό;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Όχι. Δεν ήθελα να μπω σ’ αυτήν τη διαδικασία. Δεν ήθελα να απαντήσω με κατά παραγγελία δημοσκόπηση στις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις οι οποίες έδιναν διάφορα ποσοστά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Αγκίδα: Τελικά όμως αυτές οι δημοσκοπήσεις δεν μπόρεσαν να διαμορφώσουν το κλίμα σε βάρος της παράταξής σας.

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Όχι γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι ήταν προπαγάνδα πίσω από την οποίο κρύβονταν συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν νομίζω ότι όποιος έχει λεφτά και μπορεί να χρηματοδοτήσει δημοσκοπήσεις, εκστρατείες, να χρηματοδοτήσει ψηφοδέλτια, μπορεί να πάει μπροστά. Δεν σημαίνει ότι όποιος έχει χρήματα θα είναι και ο άρχοντας. Στη διοίκηση πρέπει να μπουν άνθρωποι με ιδέες και οράματα κι όχι άνθρωποι με λεφτά που μπορεί να έχουν λεφτά αλλά να μην τους κόβει, να είναι αμόρφωτοι, να είναι φιλόδοξοι παραπάνω από τις δυνατότητές τους και να απλώνουν τα πόδια τους παραπάνω από το πάπλωμά τους.

Αγκίδα: Κάποιοι πιο έμπειροι που έχετε στην παράταξή σας δεν σας παρακίνησαν να το κάνετε;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Υπήρξε μια πολλή μικρή συζήτηση, που σταμάτησε όμως αμέσως. Γελούσαμε με τα ποσοστά που δίνονταν στις δημοσκοπήσεις αφού έβγαζαν μάτι ότι ήταν ψεύτικα.

Αγκίδα: Σκεφτήκατε όμως ότι τελικά αυτά τα χαμηλά ποσοστά, τα οποία σας έδιναν οι δημοσκοπήσεις, μπορεί να σας ωφέλησαν γιατί σας άφησαν έξω από την αντιπαράθεση μέχρι την πρώτη Κυριακή των εκλογών;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Μας υποτίμησαν γενικότερα. Κι εμένα και πολλούς από τους συνεργάτες μου που κατέβαιναν για πρώτη φορά. Αλλά ο κόσμος ήθελα να αλλάξουν πρόσωπα και πράγματα στη διοίκηση και το έκανε. Οι δημοσκοπήσεις που δημιούργησαν οι ίδιοι στράφηκε μπούμερανγκ εναντίον τους.

Αγκίδα: Στην παράταξή σας είχατε πέντε αποτυχημένους πρώην δημάρχους;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Αυτό το είπε ο κύριος Καμαρινός, μετρώντας μεταξύ των πέντε και τον πατέρα μου. Οι άνθρωποι αυτοί έθεσαν υποψηφιότητα ως δήμαρχοι και δεν εξελέγησαν. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, δεν τους κάνει αποτυχημένους δημάρχους. Αποτυχημένοι δήμαρχοι θα ήταν εάν εκλέγονταν και αποτύγχαναν στο έργο τους. Οι άνθρωποι αυτοί απλά απέτυχαν να εκλεγούν δήμαρχοι.

Αγκίδα: Πώς βιώσατε αυτήν την προεκλογική περίοδο; Πώς ήταν;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Κουραστική. Γιατί παράλληλα ασκούσα την ιατρική και θα συνεχίσω να την ασκώ αφού αυτό σπούδασα. Δεν σπούδασα να είμαι δήμαρχος.

Αγκίδα: Θα είστε όμως δήμαρχος στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βορείου Ελλάδος.

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Το ξέρω. Θα καταφέρω όμως το απόγευμα να κάνω και το ιατρείο μου. Δεν μπορώ να αφήσω τη δουλειά μου.

Αγκίδα: Τι άλλο σας έκανε εντύπωση στην προεκλογική περίοδο; Τι άλλο σας δυσκόλεψε;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Μου ήταν πολύ δύσκολο να μπαίνω σε χώρους που δεν είχαν καμία όρεξη να με ακούσουν, όπως για παράδειγμα την ώρα που έπαιζαν χαρτιά. Μου είναι δύσκολο επίσης να με σπρώχνουν να βρεθώ μπροστά στην εκκλησία, γιατί εγώ στην εκκλησία πάω για να εκκλησιαστώ κι όχι για να φανώ. Άλλωστε εγώ την εκκλησία δεν την ανακάλυψα όταν έγινα υποψήφιος δήμαρχος.

Αγκίδα: Μετά το πέρασμά σας και μάλιστα ως πρώτος στο δεύτερο γύρο, πώς αισθανθήκατε με τη σφοδρή προσωπική επίθεση που δεχτήκατε; Την περιμένατε;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Περίμενα ότι θα δεχτώ τέτοια επίθεση, γιατί ήξερα το ποιόν του ανθρώπου αυτού απέναντι σε άλλους. Δηλαδή είδα ότι με χρήματα, με υποσχέσεις, με ταξίματα προσπαθούσε να γίνει δήμαρχος. Δέχτηκα ένα σωρό χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Βαρέθηκα να τον ακούω να λέει για πολιτικό πολιτισμό χωρίς να τον βλέπω αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό πουθενά στον τρόπο του. Ένας μπράβος, υποψήφιος μαζί του, έκανε μια ανάρτηση στο facebook ότι εγώ χρηματίζομαι, ότι είμαι λύκος με ένδυση προβάτου, ότι όποιος ψηφίζει εμένα ουσιαστικά βγάζει δήμαρχο τον Λαφαζανίδη, ότι μένω στο Πανόραμα. Ακούστηκαν διάφορες τέτοιες χαζομάρες που πραγματικά με λυπούν. Θεωρώ ότι η αντιπαράθεση πρέπει να κρατιέται σε πολιτικό επίπεδο και να μην γίνεται με τέτοια φοβερά ψέματα. Πρέπει να σεβόμαστε τον άλλον, όπως θέλουμε να σέβονται εμάς. Δυστυχώς ο κύριος Καμαρινός μόνο έτσι δεν λειτούργησε.

Αγκίδα: Ζητήσατε τον λόγο από τον κύριο Καμαρινό για την ανάρτηση περί χρηματισμού;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Ναι γιατί εκείνην την ώρα βρισκόμουν σε debate μαζί του και ένας φίλος μου έστειλε την ανάρτηση στο messenger. Μου είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα ενώ ο μπράβος που έκανε την ανάρτηση έγραφε ότι εκείνην την ώρα που την έκανε βρισκόταν με τον κύριο Καμαρινό. Αυτά εγώ δεν τα ανέχομαι. Δεν τα ανέχομαι και δεν θα συνεργαστώ με ανθρώπους που δεν έχουν αξιοπρέπεια, δεν έχουν ειλικρίνεια.

Αγκίδα: Επιμένετε δηλαδή ότι δεν θα συνεργαστείτε με τον κύριο Καμαρινό όπως δηλώσατε σε κάποιο από τα μεταξύ σας debates;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Επιμένω. Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με ανθρώπους αναξιοπρεπείς.

Αγκίδα: Δεν θα συνεργαστείτε με τον κύριο Καμαρινό ή με ολόκληρη την παράταξή του;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Στην παράταξη του κυρίου Καμαρινού υπάρχουν μερικά αξιόλογα άτομα, αλλά δεν θέλω να συνεργαστώ με το φόβο ότι μπορεί να αποδειχτούν αναξιόπιστα όπως ο αρχηγός τους. Δεν έχω να χωρίσω κάτι μαζί τους, αλλά δεν τους έχω εμπιστοσύνη.

Αγκίδα: Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δημοτικό συμβούλιο είναι συγκεκριμένη. Έχετε 15 δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους δεν μπορείτε να διοικήσετε. Έχετε κάνει επαφές με κάποιους, αρνείστε κάθε επικοινωνία και συνεργασία με τον κύριο Καμαρινό και οι μικρότερες παρατάξεις δεν μπορούν να σας δώσουν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, αφού έτσι κι αλλιώς η Λαϊκή Συσπείρωση δεν μπαίνει σε διαδικασίες συνδιοίκησης. Φαίνεται ότι η μόνη διέξοδος είναι η συνεργασία σας με την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Πέτρου Σούλα, ο οποίος μάλιστα στη συνέντευξη που έδωσε στην «Αγκίδα» άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι έτσι τα πράγματα;

Μανδαλιανός: Εγώ θέλω ουσιαστικά ανοίγματα προς όλες τις παρατάξεις ώστε να υπάρχει συνεννόηση και κοινή βούληση στη λήψη αποφάσεων.

Αγκίδα: Έχετε αποφασίσει ποιες αντιδημαρχίες ή θέσεις ευθύνης θα δώσετε στην παράταξη ή στις παρατάξεις με τις οποίες θα χρειαστεί να συνεργαστείτε.

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Όχι γιατί ακόμα δεν έχω αποφασίσει ούτε για τις θέσεις ευθύνης που θα δοθούν στους ανθρώπους της δικής μου παράταξης. Για μένα βέβαια το ιδανικό θα ήταν κάθε συνδυασμός να έχει εκπροσώπηση στη διοίκηση.

Αγκίδα: Πώς σκέφτεστε τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Θέλω να αναμεταδίδονται οι συνεδριάσεις on-line στο διαδίκτυο, ώστε να μπορούν οι δημότες να βλέπουν ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι μιλούν λογικά, ποιοι ζητούν πράγματα επωφελή για τον δήμο και ποιοι από εγωισμό και χάριν της αντιπαράθεσης δημιουργούν προσχώματα και δεν αφήνουν να προχωρήσει τίποτα.

Αγκίδα: Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε για το στάδιο και το κολυμβητήριο άνωθεν της περιφερειακής, τα οποία είχαν ενταχθεί στα Ολυμπιακά έργα, ξεκίνησαν, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Στη συνέντευξη που μας έδωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Πέτρος Σούλας είπε ότι είναι ζήτημα δύο χρόνων να ολοκληρωθούν τα έργα εφόσον η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παραχωρήσει στο δήμο τη χρήση τους και τη μελέτη. Το κονδύλι που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωσή τους είναι περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ. Δεν θα σας ρωτήσουμε εάν προτίθεσθε να προχωρήσετε την ολοκλήρωση αυτών των έργων γιατί θα απαντήσετε θετικά. Θα σας θέσουμε αλλιώς το ζήτημα. Το στάδιο και το κολυμβητήριο πραγματικά ρημάζουν. Εάν αφεθούν για λίγο διάστημα ακόμα εγκαταλελειμμένα θα καταστραφούνε. Έχετε το στάδιο και το κολυμβητήριο στις προτεραιότητές σας;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Βεβαίως τα έχω. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα ασχοληθούμε με αυτό το θέμα, γιατί δεν χωράει άλλη κωλυσιεργία.

Αγκίδα: Υπάρχει μια μεγάλη εκκρεμότητα στον δήμο μας κι αυτή είναι το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο στα ΕΛΠΕ. Ο χώρος μπορεί να είναι των ΕΛΠΕ αλλά παραχωρήθηκε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τριάντα χρόνια και εκείνη με χρήματα του Ελληνικού λαού έφτιαξε τις αθλητικές εγκαταστάσεις μεταξύ των οποίων κι ένα κλειστό γυμναστήριο κόσμημα, το οποίο έχει αποψιλωθεί και έχουν απομείνει μόνο οι τοίχοι. Πέρυσι πέρασαν τα τριάντα χρόνια και ο χώρος επέστρεψε στην ιδιοκτησία των ΕΛΠΕ. Η διοίκηση Σούλα επέκτεινε ένα μόνο χρόνο τη σύμβαση με τα ΕΛΠΕ. Γιατί έναν χρόνο κι όχι δέκα χρόνια; Υπήρξαν καταγγελίες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι τα ΕΛΠΕ θέλουν να πάρουν πίσω τον χώρο για να τον χρησιμοποιήσουν. Αυτός όμως είναι ένας χώρος ο οποίος, πέρα από το γεγονός ότι πληρώθηκε από τον Ελληνικό λαό, λείπει από τους κατοίκους, από τις ομάδες, από τους συλλόγους. Τι θα κάνει η διοίκησή σας για τα ΕΑΚ;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Η διοίκηση μου θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μη λείψουν αθλητικοί χώροι από τον δήμο. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας θα δούμε πώς ακριβώς θα χειριστούμε το ζήτημα των ΕΑΚ.

Αγκίδα: Προφανώς γνωρίζεται το πρώτο πόρισμα για την πηγή της δυσοσμίας. Στο πόρισμα αυτό μας διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες ότι αυτή η δυσοσμία δεν προκαλεί καμία βλάβη στην υγεία ακόμα κι αν εκτεθούμε σ’ αυτήν μακροχρόνια. Εσείς σαν γιατρός τι λέτε γι’ αυτό;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Τα τελευταία χρόνια εγώ βλέπω μεγάλη επίπτωση σε αλλεργίες και άσθματα. Εγώ το αντιμετωπίζω στο ιατρείο μου.

Αγκίδα: Άρα και σ’ αυτό το ζήτημα πρέπει να δοθεί λύση. Δεν μπορούμε να επαναπαυθούμε στη διαβεβαίωση κάποιων επιστημόνων ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις από την δυσοσμία στην υγεία των κατοίκων.

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Για μένα αυτό το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό. Οκτώ χρόνια βλέπω ότι το 60% των περιστατικών που έρχονται στο ιατρείο με μπούκομα και με βήχα είναι αλλεργικά κι ένα 40% είναι ιώσεις ή χρόνιο πρόβλημα που απλώς παροξύνεται.

Αγκίδα: Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι χημικές ενώσεις που μυρίζουν. Είναι και οι χημικές ενώσεις που δεν μυρίζουν αλλά είναι βλαβερές για την υγεία κι ένα σοβαρότατο πρόβλημα είναι ότι ο σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Κορδελιό δεν λειτουργεί για πάνω από εκατό ημέρες το χρόνο με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στο δήμο μας να φαίνεται πεντακάθαρη.

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Η νέα δημοτική αρχή θα πιέσει ώστε ο σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που υπάρχει στο Κορδελιό να λειτουργεί κάθε μέρα, αλλά δεν θα μείνει μόνο σ’ αυτό. Η νέα διοίκηση θα βρει χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων προγραμμάτων ώστε να δημιουργήσει δημοτικούς σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης προκειμένου να έχει άμεση εικόνα ο δήμος της ποιότητας του αέρα που αναπνέουν οι δημότες.

Αγκίδα: Όσον αφορά τη σχολική στέγη η προηγούμενη διοίκηση δρομολόγησε το χτίσιμο κάποιων σχολείων.

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Τώρα ξαφνικά δημοπρατήθηκαν το 24ο και το 25ο δημοτικό. Θα δούμε τι θα παραλάβουμε. Οπωσδήποτε η σχολική στέγη δεν μπορεί να μην είναι προτεραιότητά μας.

Αγκίδα: Στο δήμο μας δυστυχώς υπάρχει μία εμπορευματοποίηση του πολιτισμού. Υπάρχει ένα πολιτιστικό κέντρο το οποίο έχει δοθεί σε ιδιώτη και στους συλλόγους δίνεται όταν ο ιδιώτης δεν το χρησιμοποιεί. Τι θα κάνετε με αυτό το θέμα σαν νέα διοίκηση;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Ανεβάσαμε επί ένα χρόνο μία ωραία θεατρική παράσταση γιατί συμμετέχω σε μια θεατρική ομάδα. Γι’ αυτήν την θεατρική παράσταση το πολιτιστικό κέντρο δόθηκε μόνο ένα Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και δύο Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου, για να μην έχει απώλεια εσόδων ο ιδιώτης. Αυτό δεν θα συνεχιστεί. Θα υπάρχει μέριμνα πρώτα για την προβολή των δραστηριοτήτων των συλλόγων και το οικονομικό θα έπεται.

Αγκίδα: Τα πολιτιστικά κέντρα λοιπόν του δήμου στη δική σας θητεία θα τα λειτουργήσει ο ίδιος ο δήμος;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Φυσικά. Στο θέατρο μάλιστα του Κορδελιού, επειδή είναι πάρα πολύ καλή εγκατάσταση, μπορούμε να έχουμε σχήματα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Θέατρο, μουσική, τα πάντα. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί πολιτισμική ώθηση που θα προσφέρει και έσοδα στον δήμο. Έχω κι ένα προσωπικό όνειρο να δημιουργηθεί θερινός κινηματογράφος εδώ στο κέντρο του Ευόσμου. Να ολοκληρωθεί το υπόγειο πάρκινγ για να πάψει να υπάρχει αυτό το χάος στο κέντρο του Ευόσμου και πάνω του να δημιουργηθεί θερινός κινηματογράφος. Δεν είναι δυνατόν ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Βορείου Ελλάδος να μην έχει θερινό κινηματογράφο, να μην έχει στάδιο, να μην έχει κολυμβητήριο. Μεταξύ άλλων θέλω να υλοποιήσουμε μέσα στην τετραετία το free wi fi σε όλον τον δήμο.

Αγκίδα: Πώς θα συνδυάσετε τη θέση του δημάρχου με αυτήν του γιατρού;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα είμαι τα απογεύματα στο ιατρείο μου γιατί είμαι γιατρός και θα συνεχίσω να είμαι γιατρός. Αυτό σπούδασα. Δεν σπούδασα τόσα χρόνια για να βιοποριστώ από τον δήμο. Θα συνδυαστούν πολύ καλά και αν χρειάζεται, όποτε χρειάζεται, θα τροποποιώ το πρόγραμμά μου. Θα είναι δύσκολο και κουραστικό αλλά πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθω.

Αγκίδα: Μαζί μ’ εσάς εκλέχτηκαν κι άλλοι νέοι άνθρωποι στο δήμο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουν πράγματα στο δήμο που έχουν να κάνουν με τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά. Θα αδράξετε την ευκαιρία;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Βεβαίως και δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη. Με τους νέους ανθρώπους θα πάμε τον δήμο μπροστά και δεν θα τον αφήσουμε να ξεπέσει σε παλιές φθαρμένες και απαξιωμένες νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Αγκίδα: Θα διοικείτε εσείς ή θα διοικεί ο Λαφαζανίδης, ο Σωτηράκης και ο Αλέκος Μανδαλιανός;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Ορθά κοφτά θα διοικώ εγώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ζητάω τη συμβουλή τους γιατί δεν έχω εμπειρία και αυτό δεν είναι κακό. Θα ζητάω τη γνώμη τους αλλά εγώ θα αποφασίζω.

Αγκίδα: Τι θα γίνει με την υπόθεση των καταγγελιών που ταλαιπώρησε τον δήμο;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Δεκάδες αιρετοί και υπάλληλοι έτρεχαν στα δικαστήρια όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να απολογηθούν για πράγματα που δεν είχαν κάνει. Δεν γίνεται να βγαίνει ο καθένας και να δημιουργεί τέτοια προβλήματα σε τόσους ανθρώπους, στις οικογένειές τους, στις δουλειές τους και να μένουν υποθέσεις στο δήμο στάσιμες λόγω του φόβου των ανυπόστατων καταγγελιών. Όποιος κατηγορεί τον δήμο μας χωρίς στοιχεία, όποιος τον συκοφαντεί, από εδώ και πέρα θα πηγαίνει στον εισαγγελέα. Ας σκεφτούν καλά τις ενέργειές τους λοιπόν όσοι θέλουν να διαβάλουν τον δήμο.

Αγκίδα: Οι υπάλληλοι του δήμου είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον δήμο. Οι νέες διοικήσεις έχουν μία τακτική να σαρώνουν τα πάντα αλλάζοντας τους πάντες. Εσείς πως θα λειτουργήσετε;

Μανδαλιανός Κλεάνθης: Αλίμονο αν ο καθένας βγάζει από τη θέση του αυτόν που έβαλε ο προηγούμενος. Η αντιμετώπιση του προσωπικού θα είναι ορθολογική. Ο παραγωγικός υπάλληλος, ο καλός υπάλληλος θα πρέπει να αφεθεί να συνεχίσει να προσφέρει εκεί που βρίσκεται και σήμερα. Οι υπηρεσίες θα επικοινωνούν μεταξύ τους, θα γίνουν πιο ευέλικτες και όσα μπορούν να γίνονται στο δήμο ηλεκτρονικά θα γίνονται ηλεκτρονικά. Η καινούργια διοίκηση θα χτυπήσει την γραφειοκρατία και την ασυνεννοησία και σ’ αυτό δεν χωράνε συμπάθειες και αντιπάθειες.

Αποφασισμένος να δώσει τέλος σε δυσοσμία και ρύπανση ο Κλεάνθης Μανδαλιανός
Κλεάνθης Μανδαλιανός: Δεν γίνεται η δυσοσμία να μην επηρεάζει την υγεία των κατοίκων
Δημοτικοί σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
«60% των περιστατικών βήχα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι αλλεργικά και 40% είναι ιώσεις»
«Όποιος συκοφαντεί το δήμο μας από εδώ και πέρα θα πηγαίνει στον εισαγγελέα»
«Ο Καμαρινός με χρήματα, με υποσχέσεις, με ταξίματα προσπαθούσε να γίνει δήμαρχος»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ