Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΝέοι μπελάδες για τον Πλατινί

Νέοι μπελάδες για τον Πλατινί

Για τα καλά έχει μπλέξει ο πρώην πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί στην υπόθεση με τις έρευνες σχετικά με τον τρόπο ανάθεσης της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Ο πάλαι ποτέ θρύλος του γαλλικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο οποίος αρχικά είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται, τελικά συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές.

Θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι εδώ και μια διετία η ανάληψη του Μουντιάλ από το Κατάρ έχει βρεθεί στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για χρηματισμό παραγόντων της FIFA και της UEFA προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της υποψηφιότητας του Κατάρ. Οι αποκαλύψεις αυτές έφεραν καταιγίδα εξελίξεων στις κεφαλές των δύο ποδοσφαιρικών οργανισμών, αλλάζοντας πλήρως το διοικητικό τους στάτους κβο. Ο Πλατινί καθαιρέθηκε από την προεδρία της UEFA λόγω της παράτυπης – όπως αποδείχθηκε – πληρωμής 1.700.000 ευρώ από τον Σεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της FIFA, τις οποίες κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας. Παράλληλα, τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Λίγο αργότερα, βέβαια, εξαιτίας των αποκαλύψεων για χρηματισμό καθαιρέθηκε και ο Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA.

Ο ίδιος ο Πλατινί αρνείται τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με ζητήματα διαφθοράς και ότι είχε αποφασίσει να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας του Κατάρ ούτως ή άλλως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ