Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ παράταξη Σούλα έπαθε αυτό που της άξιζε

Η παράταξη Σούλα έπαθε αυτό που της άξιζε

Τελικά η παράταξη του νυν δημάρχου, Πέτρου Σούλα, μένοντας έξω από το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και μάλιστα με πολύ χαμηλό ποσοστό, έπαθε ακριβώς αυτό που της άξιζε. Η παράταξη Σούλα έχασε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο γιατί πολλοί δημοτικοί της σύμβουλοι την εγκατέλειψαν και προσχώρησαν στην παράταξη Καμαρινού. Και ο ίδιος ο Καμαρινός ήταν αντιδήμαρχος του Σούλα πριν φύγει. Και ο Καμαρινός και οι υπόλοιποι που έφυγαν από την παράταξη του Σούλα δεν είχαν καμία ιδεολογική διαφορά με την παράταξη από την οποία αποχώρησαν. Έφυγαν για προσωπικούς λόγους. Η παράταξη του Πέτρου Σούλα είχε σαθρά θεμέλια, αφού οι δημοτικοί της σύμβουλοι με ευκολία εγκατέλειπαν τη διοίκηση μόλις δεν γινόταν αυτό ακριβώς που ζητούσαν.

Αλλά η διάλυση της παράταξης Σούλα δεν σταμάτησε στα όσα συνέβησαν πριν τις δημοτικές εκλογές. Συνεχίστηκε και αμέσως μετά τις εκλογές. Πριν ακόμα επισημοποιηθεί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, όσοι εκλέγονται στο νέο δημοτικό συμβούλιο από την παράταξη Σούλα άρχισαν κατά μόνας συζητήσεις είτε με τον Καμαρινό, είτε με τον Μανδαλιανό, είτε και με τους δυο, προκειμένου να αποφασίσουν όχι με ποιον θα συνεργαστούν αλλά σε ποιον θα προσχωρήσουν. Έτσι είμαστε μπροστά σε μία γελοία εικόνα, να βλέπουμε άλλους που εκλέγονται με τον Σούλα να ανακοινώνουν συμφωνία με τον Μανδαλιανό και άλλους με τον Καμαρινό. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς καμαρώνουν για την στάση τους λέγοντας πως «αφού διαλυθήκαμε μπορούμε να διαπραγματευτούμε ατομικά». Δηλαδή η αποτυχία της παράταξης που ακόμα βρίσκεται στη διοίκηση, γι’ αυτούς που διοίκησαν τον τόπο την τελευταία θητεία σημαίνει και διάλυση της παράταξης! Γιατί;! Γιατί δεν έχουν ούτε πρόγραμμα, ούτε ιδέες, ούτε οράματα. Γιατί η μάχη δίνεται για την αντιδημαρχία, την προεδρία και όχι για την λαϊκή ευημερία. Απίστευτοι τύποι που όμως ο λαός τους ψηφίζει για να τον εκπροσωπήσουν!

Ο Πέτρος Σούλας, με όλες τις πολιτικές διαφορές που μπορεί να έχει κανένας μαζί του, όπως και κάποιοι δημοτικοί του σύμβουλοι στάθηκαν με αξιοπρέπεια και αυτό οφείλει να τους το αναγνωρίσει κανείς. Ο Πέτρος Σούλας, αν μη τι άλλο, στην πολιτική του διαδρομή δεν επιδόθηκε σε χοροπηδηχτά από τη μία παράταξη στην άλλη. Δυστυχώς όμως έφτιαξε μια παράταξη γεμάτη από ανθρώπους που το χοροπηδηχτό το έχουν καλό φαγητό. Σ’ ένα καράβι την ευθύνη την έχει ο καπετάνιος. Και στο καράβι του Πέτρου Σούλα βαρέθηκε ο κόσμος να βλέπει διαφόρους να πηδούν στη θάλασσα πριν και μετά τις δημοτικές εκλογές. Το καράβι του Πέτρου Σούλα ήταν σάπιο. Η παράταξη του Πέτρου Σούλα έπαθε ακριβώς αυτό που της άξιζε.

Παράταξη του Πέτρου Σούλα μετά το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών δεν θα υφίσταται. Εκτιμούμε ότι μετά την Κυριακή μόνο ο Πέτρος Σούλας θα απομείνει στην παράταξή του αφού όλοι οι άλλοι θα βρουν στέγη είτε στον Καμαρινό, είτε στον Μανδαλιανό. Όσοι θα μπορούσαν να μείνουν στην παράταξη, όσοι θα μπορούσαν να κρατήσουν αξιοπρεπή στάση, είτε δεν εκλέγονται, είτε δεν έθεσαν υποψηφιότητα στις εκλογές. Επειδή δεν ξέρουμε ακόμα ποιοι ακριβώς εκλέγονται, ζητούμε συγνώμη από όσους τους αδικούμε γιατί δεν θα «κρεμάσουν» την παράταξη με την οποία διοίκησαν και εκλέχτηκαν.

Όλα αυτό το χάλι, το οποίο βλέπουμε και στη συμπεριφορά της παράταξης Σούλα, δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα του «χωρίς κόμματα και χωρίς χρώματα» στις δημοτικές εκλογές, από το αποτέλεσμα του περάσματος από την μάχη των ιδεών και των προγραμμάτων στην μάχη της καρέκλας και της κουτάλας. Αυτό το χάλι που βλέπουμε και στην παράταξη Σούλα είναι το αποτέλεσμα των «καλών» παιδιών που πρέπει να ψηφιστούν σε τοπικό επίπεδο πέρα από ιδεολογίες και πολιτικές, είναι το αποτέλεσμα των «ανεξάρτητων» ψηφοδελτίων όπου συνευρίσκονται «καλοί» από όλους τους πολιτικούς χώρους χωρίς καμιά πολιτική και ιδεολογική βάση.

Περ.

ΥΓ. Αποδεικνύεται ότι ο άθλιος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική διοίκηση διαλύει παρατάξεις, αντί να δημιουργεί συνεργασίες.

Οι επαφές Μανδαλιανού και Καμαρινού ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ