Σίγουρος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ο Μανδαλιανός…

0
22
TEST

Ο γιατρός Κλεάνθης Μανδαλιανός σίγουρος δήμαρχος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Γιατί σίγουρος δήμαρχος; Επειδή πέρασε πρώτος στο δεύτερο γύρο; Επειδή πέρασε στο δεύτερο γύρο με τον Γιάννη Καμαρινό; Επειδή ο νυν δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, έμεινε εκτός δεύτερου γύρου εξαιτίας του ότι αποχώρησε από την παράταξή του ο Γιάννης Καμαρινός κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας και εξαιτίας αυτού του γεγονότος πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι η παράταξη του Πέτρου Σούλα θα στηρίξει τον Κλεάνθη Μανδαλιανό;

Σ’ αυτόν τον δήμο τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε κόσμο ο οποίος μαλλιοτραβιόταν μέχρι χθες, σήμερα να συμπορεύεται. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε απίθανα, μέχρι την ώρα της πραγματοποίησής τους, χοροπηδηχτά. Ο Πέτρος Σούλας έμεινε εκτός του δεύτερου γύρου εξαιτίας του ότι εγκαταλείφθηκε από τον Γιάννη Καμαρινό και τους δημοτικούς συμβούλους που πήγαν με τον Γιάννη Καμαρινό, αλλά το παιχνίδι του δεύτερου γύρου δεν θα παιχτεί με βάση τις πικρίες και τις αντιπαραθέσεις που δημιουργήθηκαν.

Ο εκλογικός νόμος που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική διοίκηση δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για παζάρια και αλισβερίσια. Το γεγονός που θα καθορίσει ποιος θα πάει με ποιον, δεν είναι οι πικρίες και οι κόντρες. Το γεγονός που θα καθορίσει με ποιον θα πάει η παράταξη του Πέτρου Σούλα είναι οι αντιδημαρχίες και όχι μόνο. Πόσες αντιδημαρχίες θα ζητήσει η παράταξη του Πέτρου Σούλα για να στηρίξει κάποιον και ποιος είναι διατεθειμένος να τις δώσει; Ο Μανδαλιανός ή ο Καμαρινός; Ο Μανδαλιανός μάλιστα μπορεί να έχει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου παίρνοντας μαζί του μόνο την παράταξη του Πέτρου Σούλα. Ο Καμαρινός για να έχει την πλειοψηφία χρειάζεται και κάποια άλλη παράταξη και άρα πρέπει να μοιράσει κι αλλού αντιδημαρχία ή αντιδημαρχίες. Αυτές τις ημέρες τα παζάρι των αντιδημαρχιών θα δώσει και θα πάρει.

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρος δήμαρχος γιατί ο Γιάννης Καμαρινός μπορεί να δώσει περισσότερα σ’ αυτούς που χρειάζεται να τα δώσει. Δεν θα γράψουμε ότι ο Καμαρινός είναι πιο έμπειρος από τον Μανδαλιανό και ξέρει που να δώσει, γιατί μπορεί ο Μανδαλιανός να είναι πρωτάρης αλλά έχει μαζί του κόσμο το ίδιο ή και περισσότερο έμπειρο από τον Καμαρινό. Άρα στο παζάρι δεν υπάρχει προβάδισμα εμπειρίας. Και οι δυο είναι ίσοι.

Ξεχάσαμε μια παράμετρο που θα παίξει ρόλο σε ενδεχόμενες συνεργασίες και η οποία είναι οι ιδέες και το πρόγραμμα τον παρατάξεων Μανδαλιανού, Καμαρινού, Σούλα και Γιαννακόπουλου. Ποιών από των παραπάνω οι ιδέες και ποιων από των παραπάνω τα προγράμματα βρίσκονται πιο κοντά; Αφήσαμε την παράμετρο αυτή τελευταία για να σας κάνουμε να γελάσετε, αφού δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι συμμαχίες να επηρεαστούν από τα προγράμματα των παρατάξεων, αφού αυτές οι παρατάξεις δεν έχουν καμία διαφορά στα προγράμματά τους. Ούτε τα προγράμματα, ούτε οι πρόσφατες πικρίες και οι πρόσφατοι «σκοτωμοί» μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο στη διαμόρφωση των συνεργασιών. Μόνο κριτήριο για τις συνεργασίες είναι οι αντιδημαρχίες. Αυτές θα καθορίσουν ποιος θα γίνει δήμαρχος.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Γιάννης Καμαρινός: Τίποτα δεν έχει κριθεί
Ο νυν δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας εκτός δεύτερου γύρου δημοτικών εκλογών
Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου
Ο λόγος που μπορεί να συνεργαστούν οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα…