Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Πέντε μνημονιακοί υποψήφιοι δήμαρχοι κι ένας αγωνιστής ζητούν την ψήφο σου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

24-05-2019

Δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου έξι υποψήφιοι διεκδικούν τη δημαρχεία. Οι πέντε από τους έξι είναι οι γνωστοί «ανεξάρτητοι», οι οποίοι εκτός από ανεξάρτητοι δηλώνουν και υπερκομματικοί και καλά παιδιά. Αυτοπροσδιορίζονται ως άνθρωποι συνεργάσιμοι που δηλώνουν πως μπορούν να κάνουν τα πάντα για το καλό του δήμου και των δημοτών του. Το καλό βέβαια του δήμου και των δημοτών του το βλέπουν αποκομμένο από το γενικό καλό του λαού, λες και οι κάτοικοι του δήμου όταν περνούν τα διοικητικά του όρια μπαίνουν σε μια γυάλα. Όχι ότι όσα αφορούν αποκλειστικά τον δήμο τα κάνουν καλά, αφού αυτά που αφορούν τον δήμο είναι πολιτική και οι πέντε αυτοί υποψήφιοι, παρ’ όλες τις δηλώσεις τους, έχουν πολιτική ταυτότητα.

Ο νυν δήμαρχος Πέτρος Σούλας προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Τοπικά προέρχεται από τον συνδυασμό του επί 16 χρόνια δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Αλεξανδρίδη. Η προσφορά του δημάρχου στην τοπική διοίκηση ήταν οι ασφαλτοστρώσεις. Κανένα μεγάλο έργο δεν έγινε επί της θητείας του. Η διοίκησή του κινήθηκε εντός του αντιλαϊκού πλαισίου της τοπικής διοίκησης.

Ο Γιάννης Καμαρινός προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Τοπικά προέρχεται από τον συνδυασμό του επί 16 χρόνια δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Αλεξανδρίδη. Ήταν εκλεγμένος και με τον συνδυασμό του Δημήτρη Χατζηβρέττα. Στην θητεία που ολοκληρώνεται εξελέγη με τον δήμαρχο Πέτρο Σούλα και διετέλεσε αντιδήμαρχος παιδείας. Αποχώρησε από τη διοίκηση στα μέσα περίπου της θητείας και ανεξαρτητοποιήθηκε. Κανένας δεν κατάλαβε γιατί αποχώρησε. Ο ίδιος δήλωσε πως στην παράταξη του Πέτρου Σούλα δεν πραγματοποιούνταν τα οράματά του, αλλά δεν καταλάβαμε την διαφορά των οραμάτων του Καμαρινού από αυτά του Σούλα. Λίγο αργότερα αποχώρησαν δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του Σωτηράκη (βαθύ ΠΑΣΟΚ) και πήγαν μαζί με τον Καμαρινό. Κανένας δεν κατάλαβε γιατί έφυγαν από τον Σωτηράκη και πήγαν με τον Καμαρινό. Μια επιστολή μάλιστα του ενός, που διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, έμπλεξε περισσότερο τα πράγματα, αφού κανένας δεν αντιλήφθηκε το πνεύμα του ποιητή. Κατόπιν άρχισαν να αποχωρούν κι άλλοι από την παράταξη του δημάρχου και να προσχωρούν στην παράταξη του Καμαρινού. Ήταν κι αυτοί οραματιστές που τα οράματά τους δεν πραγματοποιούνταν από την διοίκηση του Σούλα! Λίγο έλειψε η παράταξη του Καμαρινού να αριθμεί περισσότερους δημοτικούς συμβούλους από τη διοίκηση του Πέτρου Σούλα. Κάποιοι από τους οραματιστές υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του Καμαρινού ακόμα κατέχουν διοικητικές θέσεις με την παράταξη του Σούλα!

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Τοπικά προέρχεται από τις παρατάξεις του πρώην δημάρχου Στάθη Λαφαζανίδη και του Κώστα Σωτηράκη ο οποίος ήταν και παραμένει βαθύ ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα ήταν αντιδήμαρχος του Δημήτρη Χατζηβρέττα που ήταν και είναι βαθιά Νέα Δημοκρατία. Ο Στάθης Λαφαζανίδης θα μπορούσε να είναι το μοντέλο του Χάρρυ Κλυνν σ’ εκείνην την ξεκαρδιστική φράση του «είμαι Νέα Δημοκρατία, ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, αλλά το καλύτερο κόμμα είναι το ΚΚΕ». Η πολιτική του Λαφαζανίδη ήταν πάντα αντιδραστική αλλά δεν ξεχνούσε ποτέ να την διανθίσει με αναφορές στους γονείς του που ήταν ΚΚΕ. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός είναι πρωτάρης στην πολιτική και καλός γιατρός. Το ότι βέβαια είναι καλός γιατρός δεν έχει καμία σημασία εκτός κι αν έχει σκοπό να θέσει τον λαό του δήμου επί της χειρουργικής κλίνης.

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Τοπικά προέρχεται από τον συνδυασμό του επί 16 χρόνια δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Αλεξανδρίδη. Θα μπορούσε να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε οποιονδήποτε από τους τρεις παραπάνω συνδυασμούς. Ακόμα δεν καταλάβαμε γιατί κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος. Προφανώς ο ίδιος κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Ο Νίκος Ζυγάς προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τοπικά προέρχεται από την παράταξη που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές κυκλοφορούσε αφίσες με τον Τσίπρα. Σ’ αυτές τις εκλογές παριστάνουν τους ανεξάρτητους. Οι εκλεγμένοι αυτής της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο επί τέσσερα χρόνια προσέφεραν στο δημοτικό συμβούλιο στιγμές γέλιου. Έβγαζαν το σακάκι του κυβερνητικού έξω από το δημοτικό συμβούλιο και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο μιλούσαν σαν να ήταν κυβέρνηση κάποιος άλλος κι όχι αυτοί, προτείνοντας και διεκδικώντας απίθανα πράγματα.

Οι πρώτοι τέσσερις υποψήφιοι από τους παραπάνω άσκησαν διοίκηση. Την επιτυχία των διοικήσεών τους τη βιώνει ο λαός του δήμου. Σε τοπικό επίπεδο και οι τέσσερις ήταν τόσο επιτυχημένοι που με τις πρώτες σταγόνες της βροχής ο δήμος μετατρέπεται σε Βενετία. Ο πέμπτος δεν άσκησε διοίκηση, αλλά ασκεί τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια εξουσία μέσω του Αλέξη Τσίπρα. Η παράταξή του, όταν η ελπίδα του Αλέξη ερχόταν φλόμωσε το δημοτικό συμβούλιο με ψεύτικα μεγάλα λόγια κι όταν η ελπίδα ψόφησε τάραξε το δημοτικό συμβούλιο στον Καλαματιανό! Το πιο σημαντικό όμως, πέρα από το τοπικό χάλι, που δεν πρέπει να ξεχάσουν οι κάτοικοι του δήμου πηγαίνοντας στην κάλπη, είναι ότι και οι πέντε παραπάνω υποψήφιοι είναι μνημονιακοί. Στήριξαν και στηρίζουν κόμματα που τσάκισαν τον Ελληνικό λαό με τα μνημόνια και τους μνημονιακούς νόμους. Όλα όσα λένε περί «ανεξαρτησίας» και αντίθεσής τους στα μνημόνια είναι παραμύθια. Εάν όλοι αυτοί και οι άλλοι υποψήφιοι σαν κι αυτούς στους άλλους δήμους δεν στήριζαν τα μνημόνια, κανένα μνημόνιο δεν θα περνούσε. Άλλωστε όλοι αυτοί καλούνται να εφαρμόσουν τους μνημονιακούς νόμους σε τοπικό επίπεδο και τους εφαρμόζουν μια χαρά αφού κάθε φορά που ακούνε για αγωνιστικές αποφάσεις απαντάνε ότι αυτές είναι παράνομες και δεν έχουν καμία διάθεση να καταδικαστούν για παράβαση καθήκοντος και να χάσουν το σπιτάκι τους.

Απέναντι σ’ όλους αυτούς ο αγωνιστής υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θανάσης Κοκονάς, ο μόνος αντιμνημονιακός υποψήφιος, ο μόνος υποψήφιος που δεν δηλώνει ανεξάρτητος, ο μόνος υποψήφιος που δηλώνει ΚΚΕ, ο μόνος υποψήφιος που το κόμμα του στάθηκε με συνεπή αγωνιστικότητα απέναντι στα μνημόνια. Το κόμμα και η παράταξη του Θανάση Κοκονά έδωσαν μάχες για να μην περάσουν τα μνημόνια, για να μην εξανδραποδιστεί ο λαός και είναι σίγουρο πως θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Ο Θανάσης Κοκονάς είναι υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, της παράταξης δηλαδή που με υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής τον Λεωνίδα Ναθαναηλίδη στην θητεία που ολοκληρώνεται, είχε πολύμορφη αγωνιστική παρέμβαση στα δημοτικά δρώμενα και οι όσες αποφάσεις πάρθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο σε φιλολαϊκή κατεύθυνση ήταν κάτω από τη δική της πίεση. Ο Θανάσης Κοκονάς και η Λαϊκή Συσπείρωση εκτός από τις αγωνιστικές τους παρακαταθήκες, είναι η συνέχεια του κομμουνιστή δήμαρχου Ευόσμου, Σταμάτη Διονυσίου, του μόνου δήμαρχου που κατά τη διάρκεια της θητείας του υλοποιήθηκαν μεγάλα έργα σ’ αυτόν τον δήμο.

Γ. Παπαδ.

You must be logged in to post a comment Login