Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΗμερίδα στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου με θέμα «Η προσφυγιά  με τη ματιά...

Ημερίδα στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου με θέμα «Η προσφυγιά  με τη ματιά  ενός παιδιού»

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» ενημερώνει για την ημερίδα που διοργανώνει την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 11:30 το πρωί στο φουαγιέ του δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου. Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου γράφει τα παρακάτω:

«Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» σας καλεί να συμμετάσχετε στην ημερίδα που διοργανώνει την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 11:30 το πρωί στο φουαγιέ του δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου με θέμα :

                                «Η προσφυγιά  με τη ματιά  ενός παιδιού»

 Η ημερίδα θα ξεκινήσει με την ανάγνωση του ιστορικού της Γενοκτονίας από τον κ. Σαρρή Κώστα, ιστορικό και διδάκτορα του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο κ. Τζιάρας Κώστας, ιστορικός, διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, ο κ. Χαλκίδης Νάσος, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, ζωγράφος, ο κ. Ευαγγελίδης Γιώργος, ιστορικός, εργαζόμενος στην προστασία ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων και ο κ. Τερζίδης Γιάννης, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, διαπιστευμένος δάσκαλος της Ποντιακής διαλέκτου και συγγραφέας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου από τις 12 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου 2019.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ