Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΠρώτη συνάντηση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Παύλου Μελά και...

Πρώτη συνάντηση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Παύλου Μελά και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με εργαζόμενους του τόπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Παύλου Μελά και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με εργαζόμενους του τόπου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Σωτήρης ο Αβραμόπουλος υποψήφιος της ΛΑ.ΣΥ στην περιφέρεια, τονίζοντας μεταξύ άλλων τον ρόλο που αναλαμβάνει η περιφέρεια ως μοχλό της περιβόητης ανάπτυξης μέσα στα στενά όρια της επιχειρηματικότητας.  Ασφυκτικά τα πλαίσια που κινείται η περιφερειακή διοίκηση μιας και έρχεται να υπηρετήσει τη γενικότερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβέρνησης για αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μ`αυτή τη στοχοθεσία η περιφέρεια έρχεται να διαχειριστεί και να διανείμει προγράμματα και χρήματα ΕΣΠΑ. 
Στον αντίποδα, συνέχισε, και στη μίζερη κατάσταση παραμένουν οι πραγματικές ανάγκες του λαού στην καθημερινότητά του· έτσι προγράμματα που αφορούν την αντισεισμική και τη αντιπλημμυρική θωράκιση τροφοδοτούνται με ψίχουλα.
Η  εκδήλωση συνεχίστηκε   με την τοποθέτηση του υποψηφίου  δημάρχου στο δήμο Παύλου Μελά Μάριου Παλάντζα· ο οποίος μεταξύ άλλων  ανέφερε ότι η τοπική διοίκηση ως το μακρύ χέρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβέρνησης έρχεται να υλοποιήσει κατά γράμμα τις πολιτικές εκείνες που μιλούν για επιχειρηματικότητα και αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Έτσι οι τοπικές διοικήσεις ως φορομπηχτικοί μηχανισμοί δημιουργούν εκείνο το πλαίσιο μέσα στο οποίο η επιχειρηματικότητα βρίσκει διέξοδο. Συνέχισε λέγοντας ,ότι  ο δήμος Παύλου Μελά δεν θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί από τη γενικότερη αυτή πολιτική.  Η λογική που λέει ότι πρέπει να πληρώσεις για να έχεις διέπει όλο και περισσότερο τις δραστηριότητές του για παράδειγμα, η ανακύκλωση, εκπαίδευση υγεία αποτελούν φωτεινά σημεία αυτού του δρόμου διαχείρησης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πρόβλημα των ναρκωτικών.
Η συνάντηση έκλεισε με τους πρώτους υποψήφιους που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο στο δήμο, το οποίο βέβαια παραμένει ανοικτό σε όσους αγωνιούν και επιθυμούν να βρεθούν  σε μια διαδικασία κινηματική  αντίστασης και διεκδίκησης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ