Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟι καταγγέλλοντες ήθελαν να ανοίξουν τρύπα 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο!

Οι καταγγέλλοντες ήθελαν να ανοίξουν τρύπα 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο!

Οι καταγγέλλοντες, επώνυμοι και ανώνυμοι, οι άνθρωποι που συκοφάντησαν τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου στο πανελλήνιο για τρύπα στα οικονομικά του, ήθελαν να ανοίξουν οι ίδιοι τρύπα στα οικονομικά του δήμου ύψους 3.500.000€! Η καταγγελία τους για μία τρύπα 8.900.000€, που έπρεπε να εισπραχθούν από τη ΔΕΗ και δεν εισπράχθηκαν από το δήμο, ήταν μια μεγάλη συκοφαντία, η οποία όμως έγινε πρώτη είδηση σε κάποια ΜΜΕ που ήθελαν να λασπώσουν τον δήμο. Η καταγγελία αυτή υιοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε επερωτήσεις στη Βουλή γι’ αυτό το σκάνδαλο και για άλλα παρόμοια στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, σκάνδαλα ανύπαρκτα που τελικά κατέπεσαν.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πολύ σωστά δεν απαίτησε το ποσό των 8.900.000 ευρώ από τη ΔΕΗ, διότι η υπόθεση δεν είχε τελεσιδικήσει. Ο δήμος δεν έπρεπε να διεκδικήσει το ποσό γιατί αν έχανε το δικαστήριο θα έπρεπε να επιστρέψει το ποσό στη ΔΕΗ με τόκο περίπου 6%, όσο είναι το επιτόκιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τέτοιου είδους επιστροφές. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν έπρεπε δηλαδή να ρισκάρει και να πάρει αυτό το ποσό από τη ΔΕΗ πριν ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία ώστε, αν έχανε το δικαστήριο όπως τελικά έγινε, να μη χρέωνε τους κατοίκους του δήμου με το επιτόκιο της επιστροφής. Εάν λοιπόν ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου προέβαινε στην είσπραξη του παραπάνω ποσού, με βάση τις αποφάσεις των πρώτων δικαστηρίων, τώρα, και αφού έχασε στο ανώτατο δικαστήριο, θα έπρεπε να επιστρέψει στη ΔΕΗ τα 8.900.000€ με τους νόμιμους τόκους για τα επτά χρόνια που θα είχε εισπράξει αυτά τα χρήματα.

Βέβαια ο δήμος μπορούσε να διεκδικήσει και να πάρει νομίμως προκαταβολικά μόνο το 40% αυτών των χρημάτων κι όχι ολόκληρο το ποσό όπως έλεγαν οι καταγγέλλοντες, οπότε η αλήθεια είναι ότι οι καταγγέλλοντες δεν θα είχαν ζημιώσει το δήμο με 3,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μόνο με 1,5 περίπου εκατομμύριο ευρώ, αφού τόσοι περίπου θα ήταν οι τόκοι για τα 40% των 8.900.000€ που θα είχαν εισπραχθεί από τη ΔΕΗ και τώρα θα έπρεπε να επιστραφούν. Το γεγονός είναι ότι οι καταγγέλλοντες, που εμφανίζονται σαν αρχάγγελοι της νομιμότητας, προσπάθησαν να δημιουργήσουν μεγάλη τρύπα στα οικονομικά του δήμου με το συγκεκριμένο γεγονός. Οι άνθρωποι οι οποίοι έσυραν αιρετούς και υπαλλήλους στα δικαστήρια για την υπόθεση του έργου της Επτανήσου, το οποίο έγινε αλλά οι καταγγέλλοντες καταγγέλλουν τον δήμο όχι για κακοδιαχείριση αλλά γιατί το έργο δεν έγινε με Ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά με κονδύλια του δήμου κι έτσι ο δήμος «έχασε» περίπου 700.000€, αυτοί οι ίδιοι καταγγέλλοντες προσπάθησαν να ζημιώσουν τον δήμο με σχεδόν διπλάσιο ποσό.

Κατά τα άλλα ο εκπρόσωπος των καταγγελλόντων στο δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δε ζήτησε συγνώμη έστω και μόνο γι’ αυτήν την καταγγελία που θα ζημίωνε τον δήμο με τόσα χρήματα, αλλά δήλωσε ξανά πως είναι καθήκον του να κάνει καταγγελίες! Κατά τα λοιπά τα ΜΜΕ, που διέσυραν το δήμο Κορδελιού Ευόσμου για σκάνδαλα, δεν έγραψαν ούτε γραμμή για την αποκατάσταση της αλήθειας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κρέμασαν τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου στα μανταλάκια ως δήμο της ρεμούλας με τις επερωτήσεις τους, δεν ζήτησαν ούτε ένα συγνώμη.

Περ.

ΥΓ1. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου εξαιτίας των καταγγελιών απέκτησε έτσι κι αλλιώς τρύπα στα οικονομικά του εξαιτίας των εργατοωρών και των υλικών που σπαταλήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τη διαλεύκανση των καταγγελιών.

ΥΓ2. Υπάλληλοι και αιρετοί του δήμου Κορδελιού Ευόσμου απέκτησαν τρύπα στα οικονομικά τους εξαιτίας των δικηγορικών και των δικαστικών εξόδων που προέκυψαν από τις καταγγελίες.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου όχι μόνο δεν έχει λαμβάνειν από τη ΔΕΗ αλλά πρέπει να την πληρώσει με βάση την απόφαση του ΣτΕ
Οι άνθρακες του ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ