Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ δήμος Κορδελιού Ευόσμου όχι μόνο δεν έχει λαμβάνειν από τη ΔΕΗ...

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου όχι μόνο δεν έχει λαμβάνειν από τη ΔΕΗ αλλά πρέπει να την πληρώσει με βάση την απόφαση του ΣτΕ

Οι καταγγέλλοντες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν υπαλλήλους και αιρετούς του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, επειδή αυτοί δεν εισέπραξαν από τη ΔΕΗ περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούσαν σε ένα οικόπεδο 15 στρεμμάτων της ΔΕΗ που έπρεπε να εισφέρει η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Όμως η ΔΕΗ  προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας θεωρώντας ότι δεν πρέπει να εισφέρει αυτό το οικόπεδο στο δήμο. Η ΔΕΗ κέρδισε την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου όχι μόνο δεν έχει να εισπράξει τίποτα αλλά θα πληρώσει κι από πάνω. Θα πληρώσει γιατί με βάση την απόφαση από δύο άλλα οικόπεδα 10 στρεμμάτων της ΔΕΗ, παρακείμενα του προηγούμενου οικοπέδου, που έχει δεσμεύσει ο δήμος, θα πρέπει να πληρώσει στη ΔΕΗ για τα 5! Ο δήμος δηλαδή είχε λαμβάνειν από το συγκεκριμένο οικόπεδο της ΔΕΗ, το οποίο βρίσκεται κάτω από το πάρκο της Μουσών, συνολικά 25 στρέμματα, παίρνει τελικά μόνο 5 και τα άλλα 5 πρέπει να τα πληρώσει.

Εάν ο δήμος, όπως ήθελαν οι καταγγέλλοντες, είχαν προβεί σε αναγκαστική είσπραξη από τη ΔΕΗ των 9 περίπου εκατομμυρίων, τώρα ο δήμος θα έπρεπε να επιστρέψει στη ΔΕΗ τα 9 αυτά εκατομμύρια συν τον νόμιμο τόκο επτά χρόνων. Θα έπρεπε ο δήμος να βγάλει από τα ταμεία του περίπου 3.780.000 ευρώ για το βίτσιο των καταγγελλόντων και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ! Ο δήμος με βάση τα μυαλά των καταγγελλόντων και των επερωτώντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να εισπράξει χρήματα για τα οποία δεν υπήρχε τελεσίδικη απόφαση και να χρεώσει τους πολίτες με 3.780.000 ευρώ. Τρύπα λοιπόν στα οικονομικά του δήμου από την υπόθεση της ΔΕΗ δεν υπήρξε. Τρύπα ύψους 3.780.000 ευρώ ήθελαν να δημιουργήσουν οι καταγγέλλοντες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός των παραπάνω, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, όλα τα προηγούμενα χρόνια, αντί να ασχολείται με το πώς θα κατοχυρώσει αυτά τα 25 στρέμματα που έπρεπε να πάρει από τη ΔΕΗ, προσπαθούσε να απαντήσει στις κατηγορίες και να αποδείξει ότι οι υπάλληλοι και οι αιρετοί δεν είναι απατεώνες. Έτσι ο δήμος έχασε αυτά τα 15 στρέμματα αξίας περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ και πρέπει να αποζημιώσει τη ΔΕΗ για άλλα 5 στρέμματα με περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.

Χ.Κ

Η τρύπα στα οικονομικά του δήμου ήταν τελικά μια τρύπα στο νερό…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ