Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΖωτικά συμφέροντα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου διεκδικεί η Τουρκία!

Ζωτικά συμφέροντα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου διεκδικεί η Τουρκία!

Η Τουρκική προκλητικότητα εκτινάχτηκε στα ύψη καθώς ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία διεκδικεί ζωτικά συμφέροντα μέχρι και στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Μάλιστα η Τουρκία στέλνει τις επόμενες ημέρες τον «Πορθητή» συνοδεία πολεμικών πλοίων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τσαβούσογλου, η Τουρκία υποψιάζεται ότι αφού στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν μυρίζει γκάζι από τους ρύπους κάποιας βιομηχανίας, μυρίζει γκάζι γιατί υπάρχει κάποιο κοίτασμα υδρογονανθράκων. Ο «Πορθητής», το Τουρκικό γεωτρύπανο που αναζητά υδρογονάνθρακες, έρχεται στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για να βρει το κοίτασμα, το οποίο υπάρχει και υπάρχει σίγουρα αφού τα προηγμένα μηχανήματα αναζήτησης της δυσοσμίας και τη πηγής της δεν ανακάλυψαν τίποτα.

Οι Τούρκοι διεκδικούν το κοίτασμα που υπάρχει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου διότι ισχυρίζονται ότι οι πρόσφυγες που έφυγαν από το Κορδελιό έκλεψαν τους υδρογονάνθρακες από εκεί και τους έκρυβαν τόσα χρόνια στο Νέο Κορδελιό στη Θεσσαλονίκη.

Δεν ξέρουμε εάν η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ζωτικά συμφέροντα στους Τούρκους στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, όπως τους αναγνώρισε στο Αιγαίο. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι πως πρέπει να αφήσει τον «Πορθητή» να έρθει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ψάξει για υδρογονάνθρακες. Μπορεί οι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να κάθονται πάνω σ’ ένα μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων και τζάμπα να διαμαρτύρονται για δυσοσμίες, βιομηχανίες κι άλλα τέτοια και τζάμπα να κατηγορούν το κράτος ότι δεν βρίσκει την πηγή της δυσοσμίας! Μπορεί δηλαδή η δυσοσμία να μην είναι δυσοσμία αλλά ευωδία ενός κοιτάσματος υδρογονανθράκων…

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΥΓ. Στην Ελλάδα κάθε μέρα είναι Πρωταπριλιά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ