Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Επίθεση αντικομμουνιστικής υστερίας με στόχο την φίμωση του ΚΚΕ» καταγγέλλει η Λαϊκή...

«Επίθεση αντικομμουνιστικής υστερίας με στόχο την φίμωση του ΚΚΕ» καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου καταγγέλλει σχεδιασμένη ευθεία επίθεση αντικομμουνιστικής υστερίας με στόχο την φίμωση του ΚΚΕ, με αφορμή το αίτημα της Προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου να αντικατασταθεί δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου από την σχολική επιτροπή γιατί «οι προτάσεις του… περιέχουν αρχές και αξίες που δεν αρμόζουν ούτε προβλέπονται από την σχολική νομοθεσία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα γενικότερα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε μαθητές». Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου είναι η παρακάτω:

«Μνημείο φασιστικού παροξυσμού. Έτσι μόνο μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την πολιτική επίθεση που δέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης από την Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Κορδελιού Εύοσμου. Η εν λόγω κυρία αιτήθηκε την αντικατάσταση του Δημοτικού Συμβούλου από την Σχολική Επιτροπή στην οποία και είναι μέλος, διότι “οι προτάσεις του… περιέχουν αρχές και αξίες που δεν αρμόζουν ούτε προβλέπονται από την σχολική νομοθεσία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα γενικότερα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε μαθητές”!!

Αυτά που “δεν αρμόζουν”, “δεν προβλέπονται” και “δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε μαθητές” αφορούν την πλήρη χρηματοδότηση των σχολείων από το κράτος για να μη χρειάζεται οι γονείς να ζητούν ελεημοσύνες από χορηγούς, αφορούν την πρόσληψη μόνιμων σχολικών καθαριστριών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, με δασκάλους και καθηγητές διορισμένους από την πρώτη μέρα σε ασφαλή σχολικά κτήρια.

Δεν μας διαφεύγει ότι τέτοιες προβοκατόρικες τακτικές είναι επικίνδυνες και   παραπέμπουν  σε  φασιστικές πρακτικές. Προσπαθούν να στοχοποιήσουν  συγκεκριμένες και ξεκάθαρες   θέσεις, διεκδικήσεις και δράσεις  της Λαϊκής Συσπείρωσης , που είναι γνωστές  και έχουν την εκτίμηση των γονιών και των μαθητών του Δήμου μας.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι αφού διαβάστηκε το αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καμιά παράταξη δεν καταδίκασε το γεγονός.

Μήπως αυτοί δεν είναι που βάζουν στο στόχαστρό τους:

  • Τους γονείς που αγωνίζονται ενάντια στην μείωση της χρηματοδότησης  των σχολείων, λέγοντας ότι αυτό γίνεται γιατί έτσι θα εξοικονομηθούν πόροι.
  • Όσους γονείς παλεύουν για να χτιστούν σχολεία ασφαλή και σύγχρονα, να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά και να μην στοιβάζονται τα παιδιά μας μέσα σε 27άρια τμήματα λέγοντας “καθίστε στα αυγά σας”, γιατί διαταράσσετε τη λειτουργία του σχολείου.
  • Όσους γονείς αποκαλύπτουν την πραγματικότητα για την άσχημη κατάσταση στην Παιδεία, και ενώ τους κατακεραυνώνουν,  από την άλλη ανέχονται όλη την κυρίαρχη και επίσημη πολιτική προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου που περνάει στα παιδιά μας μέσα από τα βιβλία και τις σχολικές δομές και εκπορεύεται από τις κυβερνήσεις και τους διάφορους θεσμούς, σχολικούς ή εξωσχολικούς.

Η ευθεία επίθεση αντικομμουνιστικής υστερίας με στόχο την φίμωση του ΚΚΕ ήταν σχεδιασμένη. Στη διοίκηση της Ένωσης έχουν παρεισφρήσει στοιχεία που δεν μπορούν να αποδεχθούν την παραμικρή αγωνιστική διεκδικητική στάση των κομμουνιστών.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους γονείς, τους Συλλόγους γονέων, τους Εκπαιδευτικούς  και τους  μαζικούς φορείς να απομονώσουν αυτούς που με τέτοιες  ιδέες και  ενέργειες επιχειρούν να χτυπήσουν όλους όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο Σχολείο.

Δεν θα τους περάσει.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ