Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤα πολλές δεκάδες εκατομμύρια ζημιά στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου από τους καταγγέλλοντες...

Τα πολλές δεκάδες εκατομμύρια ζημιά στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου από τους καταγγέλλοντες θα τα πληρώσουν οι παρατάξεις που τους έδωσαν στέγη;!

Η ζημιά του δήμου Κορδελιού Ευόσμου από τη δράση των καταγγελλόντων ανέρχεται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και αυτά δεν είναι βέβαια μόνο οι εργατοώρες των υπαλλήλων του δήμου που χάθηκαν για να εξυπηρετούν τη «φάμπρικα» των καταγγελιών, προκειμένου να βγάλουν άκρη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Όπως είπε στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου, ο πρώην διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και νυν συνταξιούχος, Σωτήρης Παπανικολάου, αιρετοί και υπάλληλοι του δήμου αφοσιώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια να αποδείξουν ότι δεν είναι κλέφτες και λωποδύτες, αφοσιώθηκαν στην προσπάθεια να αποδείξουν ότι δεν στέρησαν από το δήμο αυτά τα 14 εκατομμύρια για τα οποία οι καταγγέλλοντες τους κατηγορούσαν.

Αυτήν την περίοδο χάθηκε μια διαμάχη με τη ΔΕΗ την οποία ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έπρεπε να είχε κερδίσει γιατί είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες τα προηγούμενα χρόνια για να την κερδίσει. Ο δήμος έχασε από αυτήν τη διαμάχη περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία οι καταγγέλλοντες δεν είπαν κουβέντα, ούτε για τη διεκδίκησή τους, ούτε για την απώλειά τους.

Τα χρόνια που οι καταγγελίες έπεφταν βροχή, το στρατόπεδο Ζιάκα που έπρεπε να δοθεί στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, δόθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο δήμος έχασε 124 στρέμματα η αξία των οποίων ανέρχεται προφανώς σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά πάνω απ’ όλα έχασε μια όαση πρασίνου και πολιτισμού που θα μπορούσε να έχει ο δήμος. Για τη διεκδίκηση και την απώλεια τελικά του στρατοπέδου Ζιάκα οι καταγγέλλοντες δεν είπαν κουβέντα.

Τα χρόνια που εξελισσόταν η «φάμπρικα» των καταγγελιών, τα χρόνια δηλαδή που υπάλληλοι και αιρετοί του δήμου προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι δεν είναι απατεώνες, χάθηκαν περίπου 50 στρέμματα από το στρατόπεδο Παπακυριαζή, τα οποία ο δήμος μπορούσε να διεκδικήσει και να πάρει. Από τα 20 στρέμματα του στρατοπέδου Παπακυριαζή που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή ο δήμος, κατοχύρωσε μόνο τα 6 στρέμματα. Τα υπόλοιπα 14 δεν είναι δική του ιδιοκτησία και μπορούν να χαθούν ανά πάσα στιγμή. Όσο για τα υπόλοιπα 30 στρέμματα που θα μπορούσαν να είναι δικά του, έβγαλαν φτερά και πέταξαν… Ο δήμος έχασε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την απώλεια των στρεμμάτων στο στρατόπεδο Παπακυριαζή. Πάνω απ’ όλα έχασε μια όαση πρασίνου και αθλητισμού. Για τη διεκδίκηση και την απώλεια αυτών των χώρων στο στρατόπεδο Παπακυριαζή οι καταγγέλλοντες δεν είπαν κουβέντα.

Το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει τώρα τα σπασμένα. Τα πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που λείπουν θα τα πληρώσουν οι καταγγέλλοντες, θα τα πληρώσουν οι παρατάξεις που τους έδωσαν στέγη ή θα τα πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ που με επερωτήσεις του σιγόνταρε τις αβάσιμες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες;! Ποιος θα πληρώσει τώρα τη ζημιά στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και στους κατοίκους του;!

Κανένας δεν θα πληρώσει τη ζημιά στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και στους κατοίκους του, γιατί είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου και χάθηκαν πίσω από τον κουρνιαχτό του ανύπαρκτου σκανδάλου των 14 εκατομμυρίων ευρώ, που σήκωσαν οι καταγγέλλοντες…

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ