Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ τρύπα στα οικονομικά του δήμου ήταν τελικά μια τρύπα στο νερό…

Η τρύπα στα οικονομικά του δήμου ήταν τελικά μια τρύπα στο νερό…

Τελικά σύμφωνα με τα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα, η τρύπα στα οικονομικά του δήμου Κορδελιού Ευόσμου εξαιτίας κακοδιαχείρισης, κλεψιάς και λαμογιάς, ήταν μια τρύπα στο νερό. Τελικά στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν υπάρχει τρύπα γιατί έκλεψαν ή συναλλάγησαν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος ο Παπανικολάου, ο Χαλκίδης, ο Ευθυμίου και άλλοι υπάλληλοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Τελικά στα οικονομικά του δήμου δεν υπάρχει τρύπα γιατί τα «άρπαξαν» αιρετοί του δήμου. Τελικά αντί να κατηγορούνται διάφοροι αιρετοί του δήμου για πολιτικές επιλογές και η μάχη να είναι πολιτική, κατηγορούνταν αβάσιμα για κλεψιές και απατεωνιές. Τελικά σπιλώθηκαν καλοί υπάλληλοι του δήμου γιατί έκαναν καλά τη δουλειά τους και κυρίως γιατί ήταν αγωνιστές συνδικαλιστές.

Τελικά σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 305/Θ/2018 έκθεση ελέγχου του ΣΕΕΔΔ δεν υπήρξε καμία ζημία από τα τέλη χρήσης δικαιωμάτων διέλευσης και έκδοσης αδειών εκσκαφής. Η καταγγελία μιλούσε για ζημία 1.470.821,54€.

Τελικά σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 208/Θ/2018 έκθεση ελέγχου του ΣΕΕΔΔ δεν υπήρξε καμία ζημία από μη διάθεση χαρτιού ανακύκλωσης. Η καταγγελία μιλούσε για ζημία 770.000€.

Τελικά σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 301/Θ/2018 έκθεση ελέγχου του ΣΕΕΔΔ δεν υπήρξε καμία ζημία του δήμου από μη βεβαίωση οφειλών παρόδιων ιδιοκτητών. Η καταγγελία μιλούσε για ζημία 2.695.424,02€.

Τελικά σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 346/Α/2018 έκθεση ελέγχου του ΣΕΕΔΔ δεν υπήρξε καμία ζημία του δήμου από μη βεβαίωση οφειλής της ΔΕΗ για εισφορά γης σε χρήμα. Η καταγγελία μιλούσε για 8.900.000€.

Τελικά σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 346/Α/2018 έκθεση ελέγχου του ΣΕΕΔΔ δεν υπήρξε καμία ζημία από μη βεβαίωση οφειλής από πράξεις εφαρμογής. Η καταγγελία μιλούσε για ζημία 1.306.384€.

Τελικά οι καταγγελίες για τρύπα στα οικονομικά του δήμου ήταν μια μεγάλη τρύπα στο νερό, που όμως δυστυχώς υιοθετήθηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διαπόμπευσε το δήμο Κορδελιού Ευόσμου στο Πανελλήνιο με επερωτήσεις και τοποθετήσεις, χωρίς καν να ζητήσει την άποψη του δήμου και στοιχεία για τις καταγγελίες. Ήταν βέβαια βολική η τρύπα στα οικονομικά του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προκειμένου να δικαιολογηθούν οι κωλοτούμπες στα σκισίματα των μνημονίων και να χρεωθεί στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις η ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Φυσικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία με πηχυαίους τίτλους διαπόμπευσαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο τους υπαλλήλους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και κυρίως τον Παπανικολάου, τον Χαλκίδη και τον Ευθυμίου, διευθυντές υπηρεσιών που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν γι’ αυτούς οι κάτοικοι του δήμου, δεν έγραψαν τίποτα για τα πορίσματα του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και πιστεύουμε ότι ούτε πρόκειται να γράψουν, γιατί σκοπός τους ήταν μόνο η λάσπη. Γιατί αν ο σκοπός τους ήταν η ανάδειξη των σκανδάλων, όταν αυτά τα σκάνδαλα αποδεικνύονταν αβάσιμα, θα αποκαθιστούσαν αμέσως τους ανθρώπους που διέσυραν. Αλλά μέχρι τώρα σε καμία αποκατάσταση της αλήθειας δεν προέβησαν. Βέβαια μπορούν ακόμα να μας διαψεύσουν.

Μετά από αυτά τα πορίσματα του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με τους συκοφάντες που λάσπωσαν με τέτοιο κανιβαλικό τρόπο το δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Αναρωτιόμαστε, μετά από τους εξονυχιστικούς ελέγχους στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και την έκδοση των συγκεκριμένων πορισμάτων, τι θα γίνει με τους «καλοθελητές» καταγγέλλοντες βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους, ακόμα και συνδικαλιστές. Αναρωτιόμαστε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη και θα πληρώσει τα «σπασμένα» των χιλιάδων εργατοωρών που χάθηκαν στο δήμο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι καταγγέλλοντες και οι καταγγελίες τους. Αναρωτιόμαστε ποιος θα πληρώσει την ανυπολόγιστη οικονομική και ηθική ζημία που υπέστη ο δήμος από τους καταγγέλλοντες. Αναρωτιόμαστε ποιος θα πάρει την ευθύνη για τις υποθέσεις οι οποίες δεν διεκπεραιώνονταν στο δήμο ή που διεκπεραιώνονταν πολύ αργά εξαιτίας του φόβου που δημιουργήθηκε στους υπαλλήλους να κατηγορηθούν από τον κάθε ασυνείδητο ως εγκληματίες.

Χ.Κ.

Τι έγινε με το σκάνδαλο των 8.900.000 ευρώ στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ