Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Έκτακτο συνέδριο στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

23-01-2019

Τον εκφυλισμό που επιχειρεί να επιβάλει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, προκηρύσσοντας και πραγματοποιώντας χτες και σήμερα έκτακτο συνέδριο στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, το 4ο σε 5 χρόνια, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία», ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρει, η ΠΑΣΚΕ, που είναι αυτοδύναμη, προχώρησε σε έκτακτο συνέδριο με μόνο σκοπό να διαμορφώσει πλαστούς συσχετισμούς μπροστά στο επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Θυμίζει ότι το προηγούμενο συνέδριο του ΕΚ Πτολεμαΐδας πραγματοποιήθηκε το Μάρτη του 2017 και από τότε έχουν εκλεγεί περίπου 10 παραπάνω αντιπρόσωποι από ανύπαρκτα σωματεία – σφραγίδες.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» σημειώνει στην ανακοίνωσή της:

«Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας το έχει μετατρέψει σε “Εργολαβικό Κέντρο Πτολεμαΐδας”, με σκοπό, όπως και οι ίδιοι αναφέρουν, να επικρατήσει η εργασιακή ειρήνη στους χώρους δουλειάς, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το εργοτάξιο της κατασκευής της μονάδας “Πτολεμαΐδα 5”, όπου προσπάθησαν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου μπροστά στα άθλια μεροκάματα, στην έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας κ.ά.

Καταστρατηγώντας κάθε τυπική διαδικασία, με σωματεία ανύπαρκτα, όπως ένα Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Ενέργειας Μετάλλου ΔΕΚΟ και Ιδ. Τομέα, Ενωση Χειριστών, Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Εορδαίας, Ηλεκτρολόγων – Ψυκτικών, Εργαζομένων στους αλευρόμυλους, Σωματείο Ζαχαροπλαστικής, Χειριστών Βορείου συστήματος ΔΕΗ, Εργαζομένων “Η Προοπτική” (Καστοριάς), Ηλεκτροσυγκολλητών “Η Αναγέννηση”, Εργατών και Εργατοτεχνιτών στο Μέταλλο, Ενεργειακό συνδικάτο Χειριστών ΛΚΔΜ, εμφανίζουν ότι ψήφισαν σε αυτά 4.518 εργαζόμενοι, τη στιγμή που αυτά τα σωματεία όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση, δεν έχουν καμία παρουσία σε χώρους δουλειάς.

Σε μια περίοδο που η ανεργία και το δουλεμπόριο στην περιοχή φουντώνουν λόγω της συρρίκνωσης αξιοποίησης του λιγνίτη, λόγω μετανάστευσης, συνταξιοδοτήσεων στη ΔΕΗ, παράλληλα με την εμφανή υποχώρηση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, οι κύριοι της πλειοψηφίας του ΕΚΠ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) φέρνουν 10 επιπλέον αντιπροσώπους στο συνέδριο, ισχυριζόμενοι ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο η συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία της Εορδαίας αυξήθηκε παραπάνω από 300 ψηφίσαντες. Η αλήθεια τούς διαψεύδει καθώς στις τελευταίες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΕΚΠ δεν συμμετείχαν πάνω από 30 άτομα».

Τα όσα καταγγέλλονται ήρθε να συμπληρώσει η διαδικασία – παρωδία του «έκτακτου συνεδρίου» του ΕΚ Πτολεμαΐδας που ξεκίνησε χτες Τρίτη 23 του Γενάρη, με έναν συνοπτικό απολογισμό για τα μάτια του κόσμου και χωρίς καμία τοποθέτηση αντιπροσώπου. Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» αποχώρησαν, καταγγέλλοντας όλα τα παραπάνω.

«Όλα αυτά δεν είναι τυχαία», επισημαίνει η «Αγωνιστική Συνεργασία», εξηγώντας ότι η καθήλωση των μισθών και ο περιορισμός των εργατικών δικαιωμάτων και στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδο αποτελούν προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη και «για να περάσει αυτή η πολιτική με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις θέλουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα προσδεδεμένο στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα από το τέλμα, την αναξιοπιστία, τον εκφυλισμό. Να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων και μέσα από μαζικές διαδικασίες να δυναμώσουν τη γραμμή ανυπακοής στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία».

You must be logged in to post a comment Login