Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΔώδεκα άτομα παραπέμπονται σε δίκη για την επίθεση σε βάρος του Γ....

Δώδεκα άτομα παραπέμπονται σε δίκη για την επίθεση σε βάρος του Γ. Μπουτάρη την ημέρα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Δώδεκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη,  τον περασμένο Μάη.

Οι έντεκα κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, εξύβριση λόγω και έργω και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά περίπτωση, ενώ ο Π. Ψωμιάδης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Το κατηγορητήριο σε βάρος τους έχει σχηματιστεί από την εισαγγελέα Παναγιώτα Γκίκα, η οποία διερεύνησε την υπόθεση μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ασφάλεια και συγκεκριμένα από το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας. Ήδη, για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί τέσσερα άτομα, τρεις από το αυτόφωρο και ένας από το δικαστήριο ανηλίκων, που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η επίθεση έγινε στην πλατεία Λευκού Πύργου κατά την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ