Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕκτός από Βενετία και Σαμονί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου…

Εκτός από Βενετία και Σαμονί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου…

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες αφού με μια μικρή βροχή μετατρέπεται σε Βενετία! Έτσι οι τουρίστες έρχονταν μέχρι τώρα στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου για να κάνουν βαρκάδα. Τώρα μάθαμε ότι η αξία του δήμου ως τουριστικού θέρετρου είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού με λίγο χιόνι μετατρέπεται και σε Σαμονί αφού εύκολα δημιουργούνται πίστες του σκι! Δεν ξέρουμε εάν με την πτώση της θερμοκρασίας δημιουργηθούν και παγοδρόμια! Πάντως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει όλα τα τουριστικά κομφόρ και συμφέρει!

Εάν τα παραπάνω γράφονταν επί δημαρχίας Στάθη Λαφαζανίδη πολλοί θα πέθαιναν από τα γέλια. Τότε τα άρθρα περί του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ως Βενετίας έκαναν θραύση! Σήμερα πολλοί από αυτούς που τότε πέθαιναν στα γέλια και δημοσίευαν φωτογραφίες με τους δρόμους – χείμαρρους σε Κορδελιό και Εύοσμο, όχι μόνο δεν θα γελάσουν καθόλου αλλά θα εκνευριστούν κιόλας. Είμαστε σίγουροι ότι θα εκνευριστούν γιατί με τις πρώτες κουβέντες που γράφτηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τις ευθύνες των επιπτώσεων από το χιονιά, με μεγάλη ευκολία κάλεσαν τον κόσμο που διαμαρτυρόταν να πάρει σκούπα και φτυάρι και να καθαρίσει το πεζοδρόμιό του όπως γίνεται στην Ευρώπη! Στην Ευρώπη όμως τον «χορό» σέρνει η κρατική μηχανή κι όχι οι πολίτες. Οι πολίτες με την σκούπα και το φτυάρι συνδράμουν την κρατική μηχανή! Στην Ευρώπη δεν μένουν οι δρόμοι γεμάτοι χιόνι, αλλά οι πολίτες καθαρίζουν τις αυλές και τα προκήπιά τους. Επίσης ο Στάθης Λαφαζανίδης και οι συν αυτώ ποτέ, απ’ όσο θυμόμαστε, όταν κατηγορούνταν για τους δρόμους – χείμαρρους, δεν προέτρεψαν τους πολίτες να πάρουν κουβάδες και να καθαρίσουν τους δρόμους από τα νερά.

Για όσα συνέβησαν εξαιτίας του χιονιά, υπάρχουν ευθύνες και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων του δήμου, αλλά ακόμα και αιρετών της διοίκησης, δεν μπορούν να τις καλύψουν. Η δουλειά του αιρετού δεν είναι ούτε να κρατάει την σκούπα, ούτε να κρατάει το φτυάρι. Η δουλειά του αιρετού είναι να φροντίσει ώστε οι συνέπειες από μια κακοκαιρία να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες. Η δουλειά του αιρετού είναι να παλεύει για την επαρκή χρηματοδότηση του δήμου έτσι ώστε ο δήμος να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες. Φταίει περισσότερο ο δήμος ή η κυβέρνηση για όσα συνέβησαν; Ήταν πολλά ή λίγα αυτά που συνέβησαν; Ακόμα και αν δεν ήταν τα προβλήματα τόσο πολλά όσα ειπώθηκε ότι ήταν, ακόμα κι αν φταίει μόνο η κυβέρνηση, ποια ήταν η παρέμβαση του δήμου προς την κυβέρνηση για να μη δημιουργηθούν προβλήματα; Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου όπως και οι άλλοι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος δεν έχουν ευθύνη που εξαιτίας του χιονιά παρέλυσαν οι αστικές συγκοινωνίες; Ο δήμος έχει έτσι κι αλλιώς ευθύνες και θα πρέπει να τις αποδέχεται χωρίς αντιδράσεις οι οποίες παρεξηγούνται και δεν ταιριάζουν κιόλας στον χαρακτήρα και στη γενικότερη συμπεριφορά ορισμένων. Αν μη τι άλλο δεν γίνεται αλλιώς να αντιμετωπίζεται η κακοκαιρία όταν είσαι στην αντιπολίτευση κι αλλιώς στη διοίκηση, ακόμα κι αν ορισμένες επιθέσεις γίνονται καθαρά από αντιπολιτευτική σκοπιά. Άλλωστε ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καμία αντιπολιτευτική διάθεση. Απλά δεν θέλει να παραλύει η πόλη με το παραμικρό. Έτσι για να μη χαθεί τουλάχιστον η απλή λογική και η πολιτική ευπρέπεια.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ