Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΡατσιστικό περιστατικό σε αγώνα πυγμαχίας στις ΗΠΑ

Ρατσιστικό περιστατικό σε αγώνα πυγμαχίας στις ΗΠΑ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει περιστατικό σε αγώνες πάλης στο σχολικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, με πρωταγωνιστή διαιτητή ο οποίος επέδειξε ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε μαύρο μαθητή που πήρε μέρος στους αγώνες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε σχολείο στο Νιου Τζέρσεϊ, όταν ο διαιτητής Αλαν Μαλόουνι υποχρέωσε αθλητή, μαθητή λυκείου, να κουρευτεί δημοσίως μπροστά σε συναθλητές του και φιλάθλους, με πρόσχημα το ότι είχε μαλλιά ράστα και είχε καλύψει το κεφάλι του με ειδική κάσκα. Τον απείλησε μάλιστα δημοσίως πως αν δεν το έκανε δεν θα τον άφηνε να αγωνιστεί. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, όμως, επιτρεπόταν στον αθλητή να αγωνιστεί με καλυμμένο κεφάλι. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο αθλητής, αφού υποβλήθηκε στην «τιμωρία» του διαιτητή, αγωνίστηκε και μάλιστα παρά την κακή του ψυχολογία κατάφερε να κερδίσει. Όσο για τον διαιτητή, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν (2016) είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια κατά συναδέλφου μαύρου διαιτητή.

Η αρμόδια ομοσπονδία ανακοίνωσε την επ’ αόριστον αποπομπή του διαιτητή και διευκρινίζει πως θα διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ