Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΔιέγραψαν αγωνίστρια γονέα από ΔΣ Συλλόγου Γονέων ως «άθεη εθνομηδενίστρια»!

Διέγραψαν αγωνίστρια γονέα από ΔΣ Συλλόγου Γονέων ως «άθεη εθνομηδενίστρια»!

Διέγραψαν αγωνίστρια γονέα από Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων γιατί τα προηγούμενα χρόνια η διαγραφείσα πρωτοστάτησε σε αγώνες τους Συλλόγου με τους οποίους πέντε από τα σημερινά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διαφωνούν! Την διέγραψαν για φιλολαϊκές κινητοποιήσεις του Συλλόγου τις οποίες αποφάσισαν με καταστατικές διαδικασίες προηγούμενες διοικήσεις του Συλλόγου. Η διαγραφή της συγκεκριμένης γονέα συνοδεύτηκε από άθλιες ύβρεις όπως «άθεοι εθνομηδενιστές», «άπλυτοι κομμουνιστές» και άλλα τέτοια «ωραία». Τα παραπάνω καταγγέλλει η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Νεάπολης Συκεών» και καλεί τους γονείς να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές. Ολόκληρη η ανακοίνωση – καταγγελία της «Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων Νεάπολης Συκεών» παρατίθεται παρακάτω:

«Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και χωρίς καμία προειδοποίηση, μεθοδευμένα, 5 από τα 7 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, αποφάσισαν εντελώς παράνομα και αντικαταστατικά, ότι μπορούν να διαγράψουν από μέλος του Δ.Σ. γονέα εκλεγμένο από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Η πρόφαση είναι ότι πριν 3-7 χρόνια η “διαγραφείσα” γονέας πρωτοστάτησε σε δράσεις του Συλλόγου με τις οποίες αυτοί οι 5 διαφωνούν. Οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά προηγούμενο Δ.Σ. (που μάλιστα είναι απαλλαγμένο από την Γ.Σ.) δεν υπόκειται μεταγενέστερα σε έλεγχο για το τι αποφάσεις πάρθηκαν με νόμιμες διαδικασίες σε παλιότερα έτη!!!

Είναι αντιδημοκρατικό κι ανήκουστο να θέλεις να διαγράψεις μέλος του ΔΣ μόνο κ μόνο επειδή έχει άλλη άποψη και μάλιστα χωρίς νόμιμες διαδικασίες. Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά εκείνη που δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετική άποψη μέσα στο  Δ.Σ., η προσπάθεια να καταλύσεις κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας και να πιστεύεις ότι μπορείς να διαγράψεις τη μειοψηφία σε ένα ΔΣ  με το έτσι θέλω, με επιστολές γεμάτες ανακρίβειες, λάσπη και προσωπικές εμπάθειες. Με χαρακτηρισμούς “άθεοι εθνομηδενιστές”, “άπλυτοι κομμουνιστές” κ.α. που δεν έχουν θέση στο γονεϊκό κίνημα.

Το σημερινό λοιπόν ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών θα έπρεπε να νιώθει περήφανο για την έως τώρα δράση του συλλόγου και να προσπαθεί να οργανώσει ακόμη περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις, να σκύψει πάνω στα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα της παιδείας και του σχολείου, αντί να προσβάλει και να επιτίθεται σε μέλη του Δ.Σ., προσπαθώντας να τα απομακρύνει από την θέση που τα ανέδειξαν οι ίδιοι οι γονείς.

Τους δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς που ξεκινούν καθαρά από ακροδεξιές αντιλήψεις και πως αν δεν σταματήσει η στοχοποίηση μελών του ΔΣ και η κατασυκοφάντησή τους επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε ΝΟΜΙΜΑ τους γονείς που μας εξέλεξαν στο ΔΣ του Συλλόγου ως το τέλος της θητείας και να παλεύουμε για μια καλύτερη Παιδεία για όλα τα παιδιά.

Καλούμε τους γονείς να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές, απομονώνοντάς τους.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ