Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑποχώρησε από σύσκεψη της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου επισημαίνοντας τον κίνδυνο να...

Αποχώρησε από σύσκεψη της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου επισημαίνοντας τον κίνδυνο να πάρει προεκλογικό χαρακτήρα

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ενωτική Ριζοσπαστική Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου”, κ. Θεόδωρος Μπαλτάς, αποχώρησε από σύσκεψη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων “Αριστοτέλης”, γιατί στη σύσκεψη από την Ένωση Γονέων είχαν κληθεί εκτός από τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και άλλοι οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα κατέλθουν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο κύριος Μπαλτάς αποχωρώντας επισήμανε τον κίνδυνο τέτοιου είδους συσκέψεις να πάρουν προεκλογικό χαρακτήρα, κάτι που από την παράταξή του δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί. Ο κ. Μπαλτάς έκανε ανάρτηση μάλιστα στο facebook εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους της αποχώρησής του. Η ανάρτηση του κ. Μπαλτά είναι η παρακάτω:

«Καλεί σε σύσκεψη τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της «αντιπολίτευσης» η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου διά της προέδρου της να συζητηθεί το αίτημα της Ένωσης να γίνει δημοτικό συμβούλιο με μόνο θέμα τα προβλήματα της σχολικής στέγης και γενικότερα της εκπαίδευσης, αίτημα που η νυν δημοτική αρχή δεν υλοποίησε.

Όμως στη σύσκεψη καλέστηκαν όχι μόνο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του νυν δημοτικού συμβουλίου αλλά και άλλοι, μάλλον με τον τίτλο του υποψηφίου Δημάρχου, μεταξύ αυτών και υποψήφιος Δήμαρχος που δεν είναι καν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επισήμανα ότι εμείς σεβόμαστε το κάθε πρόσωπο , αλλά δεν μπορεί να μην κατανοεί η πρόεδρος της Ένωσης και μέλη του Δ.Σ. , τον κίνδυνο που υπάρχει τέτοιες συναντήσεις να πάρουν χαρακτήρα προεκλογικό, όταν γίνονται με όρους υποψηφίων δημάρχων, δηλαδή με όρους προεκλογικούς και όχι όπως αρχικά καλεστήκαμε.

Προφανώς αν η σύσκεψη γινόταν μέσω δημοσίου καλέσματος προς όλους δημοτικούς συμβούλους , αλλά και πολίτες, και όχι επιλεκτικά, δεν θα είχαμε καμιά αντίρρηση, διότι πράγματι ο διάλογος και οι πρωτοβουλίες είναι εξ ορισμού αναγκαίες και η παρουσία μας υποχρέωση.

Αφού ανέφερα τα παραπάνω αποχώρησα από την εν λόγω σύσκεψη , και για τον λόγο ότι ούτε γραμμάριο προεκλογικής σκοπιμότητας δεν θέλουμε να υπάρχει στον αγώνα μας για τη σχολική στέγη και τα θέματα της εκπαίδευσης, λέγοντας παράλληλα ότι προφανώς το αίτημα θα το υποστηρίξουμε στο δημοτικό συμβούλιο, όπως άλλωστε σχεδόν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο κάνουμε, θέτοντας ως παράταξη θέματα που άπτονται της σχολικής στέγης και γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα που σχετίζονται και με τον Δήμο.

Υ.Γ…. η στάση μου και η αποχώρησή μου συνοδεύτηκε από κάποιο…μουρμουρητό του στιλ “θα μας κάνεις υποδείξεις;” …Κρίμα…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ