Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΗ Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ημερίδα ΝΑΤΟικής ΜΚΟ στη Θεσσαλονίκη

Η Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ημερίδα ΝΑΤΟικής ΜΚΟ στη Θεσσαλονίκη

Την ημερίδα προπαγάνδας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε πριν 20 μέρες στην Πάτρα και συνάντησε την ηχηρή απάντηση εργαζόμενων, νεολαίων και συνταξιούχων της πόλης,  καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καθώς αύριο, Παρασκευή 23 Νοέμβρη,  η ΜΚΟ «Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συμμαχία» θα την πραγματοποιήσει και στη Θεσσαλονίκη, στη Λέσχη Αξιωματικών.

Σύμφωνα με την ΕΔΥΕΘ, πρόκειται για μία εκδήλωση διαφήμισης της δράσης του ΝΑΤΟ κατά των λαών και καλεί το λαό «να γίνει πρωταγωνιστής της πάλης για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων – να μη σταλεί κανένα παιδί του λαού μας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία. Να αναπτυχθεί παραπέρα η πάλη για την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και η αλληλεγγύη των λαών ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις κρίσεις, την προσφυγιά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 23 Νοέμβρη στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, η ΜΚΟ “Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συμμαχία”, σε συνέργεια με την οργάνωση “Γυναίκες για τη Διεθνή Ασφάλεια – Ελλάς”, θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα “Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή, η θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον”. Η ημερίδα, όπως η ίδια ΜΚΟ αναφέρει, έχει ως “στόχο την ενημέρωση σε σχέση με την ευρύτερη έννοια της Ασφάλειας, σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα, τη Συμμετοχική Ασφάλεια (Inclusive security), και το διάλογο με ενημερωμένους πολίτες για τον «δυνητικό» ρόλο που μπορεί να έχει η Κοινωνία των Πολιτών στη συμμετοχική αντιμετώπιση των θεμάτων”.

Είναι μία εκδήλωση διαφήμισης της δράσης του ΝΑΤΟ κατά των λαών!

Είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και το βρώμικο ρόλο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να παίξει. Δεν είναι τυχαία η στιγμή που γίνεται, είναι μία σειρά από αντίστοιχες ημερίδες σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη …κι έπεται συνέχεια. Γίνονται σε μια περίοδο που η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, που η κυβέρνηση πρωτοστατεί -ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ- στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για τη διαβόητη “γεωστρατηγική αναβάθμιση” της χώρας, πάντα για το συμφέρον της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Γίνονται σε μια περίοδο που κλιμακώνονται επικίνδυνα οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις μεγάλες δυνάμεις στην περιοχή μας και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σε μία περίοδο, που τα τύμπανα των πολέμων, των επεμβάσεων, των εκβιασμών και απειλών ενάντια στους λαούς -τις οποίες το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ εντείνουν καθημερινά-  ακούγονται ολοένα και πιο δυνατά.

Εκτίθενται πολύ σοβαρά όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο και ειδικά στο Αιγαίο, για να “αποδώσουν δικαιοσύνη”, για να “τραβήξουν αυτιά”, για να υπερασπιστούν το δίκιο, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα ακόμα και των ίδιων κρατών – μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Εκθέτουν σε θανάσιμους κινδύνους το λαό και τη νεολαία μας!

Τους διαψεύδει οικτρά η ίδια η πραγματικότητα. Η ιστορία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μας είναι καλά γνωστή! Είναι αυτοί που τσαλαπατούν και αλώνουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Εισβάλλουν, βομβαρδίζουν, σκορπούν το θάνατο, κατέχουν χώρες και λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους. Τα πραξικοπήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο, η επί 44 χρόνια ζέουσα πληγή του Κυπριακού. Η πλήρης αδιαφορία των ανώτατων ΝΑΤΟικών παραγόντων για τις απειλές της Τουρκίας, η υπόθαλψη και η ενθάρρυνσή της ακόμη, οι δυσβάσταχτοι ΝΑΤΟικοί στρατιωτικοί εξοπλισμοί, αυτά είναι τα “καλά” του ΝΑΤΟ για το λαό μας.

Όπως λένε οι διοργανωτές της ημερίδας, “…επιδιώκουμε την όσο γίνεται ευρύτερη συμμετοχή φορέων της τοπικής Κοινωνίας Πολιτών, με έμφαση στη νέα γενιά και τον γυναικείο πληθυσμό, εκπροσώπους της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, επιμελητηρίων και των τοπικών ΜΜΕ, πανεπιστημιακών, φοιτητών…”.

Αυτός είναι ο πραγματικός τους σκοπός, να κάνουν το λαό μας συμμέτοχο στα εγκληματικά τους σχέδια, στοχεύουν ειδικά στις συνειδήσεις της νεολαίας και των γυναικών.

Ο λαός και οι νεολαία της πόλης μας και όλης της χώρας πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Είναι όνειδος και ύβρις για το λαό μας η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, διάφορες ΜΚΟ και άλλοι παρατρεχάμενοι των ιμπεριαλιστών να συνεργάζονται και να ξεπλένουν ξεδιάντροπα τους θύτες των λαών, και του δικού μας μαζί. Μας θυμίζουν την πανάθλια, πολύ γνωστή κινηματογραφική ατάκα “Μας αγαπάνε οι Γερμανοί, σαν φίλοι ήρθανε”.

Οι εξελίξεις απαιτούν να μη μείνουμε θεατές!

Ο λαός μας να γίνει πρωταγωνιστής της πάλης για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων – να μη σταλεί κανένα παιδί του λαού μας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία. Να αναπτυχθεί παραπέρα η πάλη για την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και η αλληλεγγύη των λαών ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις κρίσεις, την προσφυγιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ