Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Συνεχίζουμε πιο δυνατά για Εργατικό Κέντρο υπερασπιστή των εργαζομένων και όχι των...

«Συνεχίζουμε πιο δυνατά για Εργατικό Κέντρο υπερασπιστή των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών»

Με περισσότερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα Εργατικό Κέντρο υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών και αυτό τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει, τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Εργατική Ενότητα», μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του Συνεδρίου «μνημείου εργατοπατερισμού και εκφυλισμού» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η «Εργατική Ενότητα» (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ)  με 91 ψήφους, ποσοστό 23,8% και 7 έδρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων της ΓΣΕΕ που έγιναν την Κυριακή 11 Νοέμβρη παραμένει δεύτερη δύναμη στο Εργατικό Κέντρο.

Με ανακοίνωσή της η «Εργατική Ενότητα» χαιρετίζει  «τους χιλιάδες εργαζομένους που ψήφισαν και εξέλεξαν τους αντιπρόσωπους της παράταξης μας στο συνέδριο του ΕΚΘ. Η στήριξη αυτή, θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα με ένταση των προσπαθειών για ανάπτυξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για πιο γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Με την προσπάθεια να προτάξουμε “Μπροστά τις δικές μας ανάγκες” ενόψει της απεργίας στις 28 Νοεμβρίου.

Οι ταξικές δυνάμεις και από αυτήν τη μάχη βγαίνουν πιο δυνατές, πιο ώριμες και πιο έμπειρες. Αναγνωρίζουν καλύτερα τον ταξικό αντίπαλο, τους μηχανισμούς του, τους ανθρώπους του και θα τον αντιπαλέψουν με καλύτερους όρους, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Αναδεικνύεται η ανάγκη με πιο γρήγορα βήματα να φύγει από το σβέρκο μας ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Το πρόσφατο συνέδριο του ΕΚΘ κατέληξε στα παρακάτω αποτελέσματα:

Εγγεγραμμένοι 387, ψήφισαν 382, έγκυρα 380, άκυρα – λευκά 2.

“Εργατική Ενότητα”: 91 ψήφοι, ποσοστό 23,8%  και 7 έδρες.

ΠΑΣΚΕ: 140 ψήφοι, 40,4% και 13 έδρες. ΔΑΚΕ: 68 ψήφοι, 17,9% και 6 έδρες. ΕΑΚ: 42 ψήφοι, 11%, και 3 έδρες. Νέα Πορεία: 20 ψήφοι, 5,2% και 2 έδρες. ΜΕΤΑ: 3 ψήφοι, 0,8% καμία έδρα. Αντεπίθεση: 2 ψήφοι, 0,5%, καμία έδρα.

Τι προκύπτει:

Κατάφεραν να κάνουν ένα Συνέδριο μνημείο εργατοπατερισμού και εκφυλισμού με άδεια την αίθουσα, αφού δεν ήθελαν το διάλογο, την αντιπαράθεση, στην ουσία απαγόρευσαν την οποιαδήποτε συζήτηση.

Ζήσαμε ένα συνέδριο με δεκάδες νόθους αντιπροσώπους, με την παρουσία της Αστυνομίας και των ασφαλιτών.

Κατάφεραν να είναι ένα Συνέδριο που να αναπαράγει συσχετισμούς που μαγειρεύονται από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το γνωστό ρόλο των εργατοπατέρων.

Επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο Συνέδριο του ΕΚΘ η ανάγκη να συνεχιστεί και να ενταθεί σε όλα τα επίπεδα η αντιπαράθεση με την εργοδοσία, τον κρατικό μηχανισμό, τους ανθρώπους της εργοδοσίας στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Να συνεχιστεί η προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων να αναχαιτίσουν τους μηχανισμούς της εργοδοσίας που δούλεψαν στο έπακρο για τη στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στην προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων να αναχαιτίσουν την καταιγίδα νοθείας και αλλοίωσης των συσχετισμών, όλοι τους μαζί ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) απάντησαν ενιαία, στήριξαν με καταμερισμένους ρόλους τον παραπέρα εκφυλισμό του.

Αυτή η μάχη δεν είναι για τα κουκιά. Είναι μάχη για το ποιος θα είναι ο προσανατολισμός του ΕΚΘ, για να γίνει το πραγματικό σπίτι των εργατών, να σταματήσει να είναι μηχανισμός της εργοδοσίας, να εξωραΐζει τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Οι δυνάμεις της “Εργατικής Ενότητας” παραμένουν η δεύτερη δύναμη μέσα στο ΔΣ, με περισσότερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα θα παλέψουν για ένα Εργατικό Κέντρο υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών.

Και αυτό τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ