Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΝέο εργατικό «ατύχημα» στο δήμο Θεσσαλονίκης

Νέο εργατικό «ατύχημα» στο δήμο Θεσσαλονίκης

Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χθες Δευτέρα σε εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια αποκομιδής απορριμμμάτων στην οδό Α. Δημητρίου. Το ατύχημα συνέβη, όταν την ώρα που οι εργαζόμενοι σήκωναν τον κάδο απορριμμάτων, διερχόμενο αυτοκίνητο προσπαθώντας να κάνει προσπέραση, χτύπησε και παρέσυρε τη μία εργαζόμενη, η οποία χτύπησε στο πόδι, το χέρι και τον αυχένα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και αφού της έγιναν εξετάσεις πήρε εξιτήριο.

Το νέο εργατικό ατύχημα καταγγέλλει η ΔΑΣ Εργαζομένων στο Δήμο, εύχεται γρήγορη ανάρρωση στην εργαζόμενη και σημειώνει ότι «η τροχαία διεξάγει έρευνα για το συμβάν. Σύμφωνα με μαρτυρίες την ευθύνη για το ατύχημα την έχει ο οδηγός του Ι.Χ. Και αυτό το περιστατικό όμως αποδεικνύει τις επικίνδυνες και δύσκολες συνθήκες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας. Συνθήκες που γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες όταν υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας και δεν παρέχονται στους εργαζόμενους τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, εργαλεία, μέσα και υλικά, όπως γίνεται αποδεδειγμένα στον δήμο Θες/νίκης σύμφωνα και με τους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας.

Την μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, εδώ και χρόνια, παραδέχεται και η διοίκηση Μπουτάρη χρησιμοποιώντας όμως αστείες δικαιολογίες για να δικαιολογήσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Άλλωστε δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξει άμεσα αυτή η κατάσταση. Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους μειώνουν τους κινδύνους. Όμως διοίκηση Μπουτάρη και γενικότερα η εργοδοσία βλέπει ως κόστος που πρέπει να μειώσει τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Καλούμε για ακόμη μία φορά την πλειοψηφία του ΣΕΔΘ – “Δύναμη Ενότητας”, ΑΔΗΚ, ΔΑΚΕ – να υιοθετήσει την πρόταση της ΔΑΣ για κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση απόδοση των ΜΑΠ στους εργαζόμενους και την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ