Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου κάνει πλάτες στην κυβέρνηση για τη μεταφορά...

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου κάνει πλάτες στην κυβέρνηση για τη μεταφορά ακινήτων στο Υπερταμείο»

Ανακοίνωση – καταγγελία με τίτλο «Πλάτες κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στη κυβέρνηση για την μεταφορά ακινήτων στο Υπερταμείο» εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού – Ευόσμου. Ολόκληρη η ανακοίνωση παρατίθεται παρακάτω:

 «Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που προκάλεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για τα δημόσια ακίνητα που βρίσκονται στον Δήμο και που περνούν ως ενέχυρα στα χέρια του Υπερταμείου, έλλειπαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι. Κατά τη συνεδρίαση αποχώρησαν ακόμα περισσότεροι με αποτέλεσμα να διαλυθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Διοίκηση και αντιπολίτευση  χέρι χέρι  μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με διάφορα τερτίπια προσπαθούσαν να «κωλύσουν» την έκδοση απόφασης για άμεση επιστροφή των ακινήτων που δόθηκαν ως ενέχυρα στο Υπερταμείο. Η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι η διαλυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιζόταν την επομένη, Τρίτη 9 Οκτώβρη, αλλά τελικά καμία συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα και προκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν πρόκειται να αφήσει να μπει το θέμα στο αρχείο. Καλούμε διοίκηση και αντιπολίτευση να πάρουν τώρα θέση.

Το Ψήφισμα που κατέθεσε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση είναι το παρακάτω.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

          Με συνέπεια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε τα προ απαιτούμενα του 3ου μνημονίου με μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ που αποτελούν το 0,39% της επιφάνειας της Ελλάδας, στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), όπως είναι γνωστό το “Yπερταμείο” (ΦΕΚ Β 2320 της 19.06.2018).

          Η αξία των ακινήτων αυτών υπολογίζεται κατ’ ελάχιστον στα 25 δις ευρώ. Πρόκειται για ακίνητα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στις περισσότερες πρωτεύουσες των νομών της Ελλάδας. Τα ακίνητα αυτά παραχωρούνται ως “προίκα” στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, για “αξιοποίηση”, για να διασφαλίζεται δηλαδή η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και ταυτόχρονα να χρηματοδοτούνται επενδυτικοί όμιλοι.

          Τον δικό μας Δήμο αφορούν 62 ακίνητα στο Κορδελιό και 1 ακίνητο στον Εύοσμο συνολικής επιφάνειας, 276.840,45 τ.μ. Μέσα στα ακίνητα του Κορδελιού βρίσκονται, ο Ιερός Ναός Υψώσεως Τίμιου Σταυρού Διαλογής, ποσοστό του πάρκου των Κύπριων Αγωνιστών, το γήπεδο της Διαλογής, υφιστάμενη παιδική χαρά, χαρακτηρισμένοι χώροι σχολείων, παιδικών σταθμών, πρασίνου, αθλητισμού και φυσικά το στρατόπεδο ΖΙΑΚΑ.

Να θυμίσουμε ότι 9 μέρες μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ, πραγματοποιήθηκε μεγάλη φιέστα από την τοπική δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ,  με τίτλο “Στρατόπεδο ΖΙΑΚΑ, η επόμενη μέρα”.

Η ένταξη ακινήτων και του Δήμου μας, στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου, εγχώριου και διεθνούς, για “αξιοποίηση” των υποδομών που μοναδικό στόχο έχει την αύξηση της κερδοφορίας τους. Αποκαλύπτεται και με αυτόν τον τρόπο ότι η περίφημη “επιστροφή στην κανονικότητα” σημαίνει μονάχα προσήλωση στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που προηγήθηκαν.

          Ζητάμε να μην μεταβιβαστεί κανένα δημόσιο ακίνητο και καμιά Δημόσια Επιχείρηση ή Οργανισμός στο “Υπερταμείο”, το οποίο άμεσα πρέπει να καταργηθεί.

Καμιά εκχώρηση της λαϊκής περιουσίας για τα κέρδη των μονοπωλίων.»

Πως να ΜΗΝ ψηφιστεί ένα ψήφισμα για το Υπερταμείο

Απαράδεκτη συμπεριφορά δημοτικών συμβούλων που τίναξαν στον αέρα τη συνεδρίαση για τα ενέχυρα στο Υπερταμείο

Το έγκλημα στην περιοχή της Διαλογής με την ένταξη δεκάδων στρεμμάτων στο Υπερταμείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ