Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΤο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σώζεται ούτε με το VAR…

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σώζεται ούτε με το VAR…

… ή «ο “ποιητής” της διαιτησίας κύριος Βαρούχας ή «η “Αθλητική Κυριακή” ως ποιητική συλλογή»!

Το VAR (video assistant referee) ακόμα κι αν εισαχθεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να το σώσει. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καταδικασμένο σε θάνατο και για να σωθεί δεν φτάνουν μόνο ξένοι διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο και ξένοι διαιτητές στο VAR. Χρειάζονται επίσης ξένοι αθλητικοί σχολιαστές και δημοσιογράφοι, ξένοι καθηγητές διαιτησίας, ξένοι γενικώς! Όχι γιατί οι ξένοι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι «καλοί» ή δε λειτουργούν με δόλο, αλλά γιατί απλά είναι αδιάφοροι για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν κατοικούν στην Ελλάδα και δεν επηρεάζονται από τις κραυγές.

Βλέπουμε χθες στην «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, να σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις ο κύριος Παναγιώτης Βαρούχας, καθηγητής διαιτησίας. Σχολιάζει ο κύριος αυτός μια επίμαχη φάση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό όπου παίκτης του Λεβαδειακού ανατρέπεται καταφανέστατα και οφθαλμοφανώς από παίκτη του Παναθηναϊκού εντός της περιοχής του Παναθηναϊκού αλλά ο διαιτητής δεν σφυρίζει πέναλτι. Ο κύριος Βαρούχας δεν βλέπει πέναλτι όπως δεν είδε ο διαιτητής. Η ΕΡΤ δείχνει και ξαναδείχνει τη φάση αλλά ο κύριος Βαρούχας επιμένει ότι δεν υπήρχε πέναλτι, μάλιστα ισχυρίζεται ότι ο παίχτης του Λεβαδειακού προσπαθεί να εκμαιεύσει το πέναλτι! Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ο παίχτης του Παναθηναϊκού πατάει το πόδι του παίχτη του Λεβαδειακού ο κύριος Βαρούχας απαντάει ότι «ο παίχτης του Παναθηναϊκού προλαβαίνει, ακουμπάει το πόδι κάτω», ότι ο παίχτης του Λεβαδειακού προσπαθεί να πάρει το πέναλτι, ότι η απόφαση του διαιτητή ήταν σωστή και ότι γενικά οι αποφάσεις του διαιτητή στο παιχνίδι ήταν σωστές! Εμείς πάλι βλέπουμε αυτό που είδε ο δημοσιογράφος, βλέπουμε δηλαδή τον παίχτη του Παναθηναϊκού να πατάει το πόδι του παίχτη του Λεβαδειακού αφού η μπάλα ήδη είχε φύγει μπροστά, βλέπουμε δηλαδή ένα καθαρό πέναλτι. Τώρα το τι ήθελε να πει ο «ποιτής» της διαιτησίας κύριος Βαρούχας λέγοντας ότι «ο παίχτης του Παναθηναϊκού προλαβαίνει, ακουμπάει το πόδι κάτω» μόνο αυτός μπορεί να το ξέρει και κανένας άλλος σ’ αυτόν ή άλλο κόσμο!

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σώζεται με τίποτα και προφανώς ούτε με το VAR, αφού θα βλέπουμε το VAR και ολόκληρος καθηγητής διαιτησίας θα προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν συμβαίνει αυτό που βλέπουμε αλλά κάτι άλλο που εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε! Και σκεφτείτε ότι αν σ’ αυτόν τον τόπο ακούς τέτοια πράγματα από καθηγητές διαιτησίας, τί μπορεί ν’ ακούσεις από τους φανατικούς οπαδούς!

Γ. Σαδούκ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ