Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Επειδή δεν είμαστε "λωτοφάγοι" περνάμε στην αντεπίθεση, όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ»

«Επειδή δεν είμαστε “λωτοφάγοι” περνάμε στην αντεπίθεση, όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης με την οποία καλεί τους εργαζομένους στους ΟΤΑ να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 8/9 στην πλατεία Αριστοτέλους στις 18:00. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ, ΑΝΕΡΓΕ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ, ΦΟΙΤΗΤΗ

Τέσσερα χρόνια τώρα συνάδελφοι συμβασιούχοι στους Δήμους δίνουν παλικαρίσια την μάχη για το αυτονόητο, για σταθερή, μόνιμη δουλειά με δικαιώματα.

Συνάδελφοι που δουλεύουν από το 2014 και κάποιοι ακόμα πιο πριν, στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δήμων, μετά από τόσα χρόνια δουλειάς ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ από την δήθεν αριστερή κυβέρνηση.

Το περασμένο καλοκαίρι οι συνάδελφοι μας προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ζητώντας την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των αγώνων προχωρά σε νέα παράταση, που ήρθε να προστεθεί στις προηγούμενες και προκηρύσσει μόνιμες θέσεις εργασίας στην καθαριότητα κα ι στον ηλεκτροφωτισμό μετά από 15 χρόνια.

Η προκήρυξη που βγήκε πέταξε απέξω το 80% των συναδέλφων – συμβασιούχων. Συναδέλφους που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες , (μακροχρόνιοι άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ανάπηροι, κοντά στην συνταξιοδότηση ), αυτούς πετάνε στο δρόμο.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ , ΑΝΕΡΓΕ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ, ΦΟΙΤΗΤΗ

Οι συνάδελφοι μας νίκησαν την μοιρολατρία , την ηττοπάθεια , τον εφησυχασμό , δε έμειναν με σταυρωμένα χέρια , σε στάση αναμονής, συσπειρώθηκαν ο σωματείο τους, οργανωμένα, μαχητικά με πείσμα και με ψηλά το κεφάλι απέδειξαν, αποδεικνύουν στην πράξη ότι κανένας αγώνας δε πάει χαμένος, μόνο αυτός που δεν δίνεται .

Συνεχίζουν να παλεύουν ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

  • ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΟΡΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΌΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ
  • ΜΌΝΙΜ Η ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ, ΑΝΕΡΓΕ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ, ΦΟΙΤΗΤΗ

Σου ζητάμε να σταθείς δίπλα μας, να στηρίξεις το δίκιο αγώνα μας, κανένας δε πρέπει να παλεύει μόνος του, μόνο η οργανωμένη λαϊκή πάλη, με την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και την κοινωνική συμμαχία μπορεί να βάλει φρένο σ’ όλα αυτά, να φέρει τα πάνω κάτω.

Ας τους γυρίσουμε την πλάτη, άλλωστε αν νομίζουν ότι με τα” διαγγέλματα” και τις “εξαγγελίες” τους μας πείθουν είναι γελασμένοι. Η ” Ιθάκη” των εργαζομένων, ο “προορισμός” τους, δεν έχει καμία σχέση με την “Ιθάκη” την δική τους. Αυτοί παλεύουν για τα μονοπώλια, για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πως θα διασφαλίσουν καλύτερα τα κέρδη τους και ΕΜΕΙΣ παλεύουμε για τα δίκια της τάξης μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες κόντρα στα κέρδη των λίγων. Όσο και αν “κουράζονται” να μας πείσουν ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι επιστρέφουμε στην “κανονικότητα” ότι το φως στην άκρη του τούνελ άρχισε να φαίνεται .. εμείς πια γνωρίζουμε ότι είναι το “τρένο” των 700 εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων, που έρχεται καταπάνω μας , ν ματωμένων πλεονάσματα μέχρι το 2060 (!), της μείωσης των μισθών και των συντάξεων μέσω του αφορολόγητου, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Είναι ακόμα τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των λαών της περιοχής από κυβέρνηση, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Επειδή λοιπόν δεν είμαστε “λωτοφάγοι” , περνάμε στην αντεπίθεση , απαντάμε στην κοροϊδία, συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά το συλλαλητήριο που καλούν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΙΣ 8/9 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΣΤΙΣ 18:00

( ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17:30

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΑ”)»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ