Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΒαριά ήττα και αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Champions League

Βαριά ήττα και αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Champions League

Παρότι οι συνθήκες για τον ΠΑΟΚ ήταν ιδανικές απέναντι στην Μπενφίκα, μετά το 1-1 της Λισαβόνας και το γρήγορο γκολ χθες στην Τούμπα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε με 4-1 από την πορτογαλική ομάδα και δεν θ’ ακολουθήσει την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League.

Κι όμως, η βραδιά ξεκίνησε ιδανικά στη Θεσσαλονίκη. Στο 13ο λεπτό ο Βιεϊρίνια έβγαλε διαγώνια πάσα στον Μαουρίσιο, αυτός έδωσε την ασίστ στον Πρίγιοβιτς κι ο Σέρβος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σστο 20′, μετά από κόρνερ του Πίζι, ο Ζαρντέλ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το σκορ. Στο 24’ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Πασχαλάκης, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να μπλοκάρει την μπάλα πριν βγει κόρνερ, την έδωσε στον Σέρβι τον οποίο τελικά ανέτρεψε, κάνοντας καθαρό πέναλτι. Ο Σάλβιο ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε 1-2. Η απογοήτευση ήταν εμφανής στον ΠΑΟΚ, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο τρίτο γκολ της Μπενφίκα, με τους παίκτες της να αλλάζουν ανενόχλητοι την μπάλα στην αριστερή πλευρά πριν ο Πίτζι από το ύψος του πέναλτι την στείλει στα δίχτυα.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47’), οι Πορτογάλοι κέρδισαν άλλο ένα πέναλτι, όταν ο Βαρέλα «γκρέμισε» τον Ζαρντέλ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και ο διαιτητής Μπριχ έδειξε πέναλτι. Ο Σάλβιο ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το τελικό 1-4, αποτέλεσμα που στέλνει την Μπενφίκα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τον ΠΑΟΚ στην κλήρωση της Παρασκευής για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ