Οι διαιτησίες των Ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων αυτήν την εβδομάδα στην Ευρώπη

0
4
TEST

Η πιο πολυσυζητημένη διαιτησία ήταν η χθεσινή του Ολυμπιακού. Το πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός στο 29΄ήταν καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε, ενώ τη φάση ήλεγχαν και ο διαιτητής και ο επόπτης γραμμών. Ο αμυντικός της Μπέρνλι έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να ελέγξει την μπάλα και πηγαίνει πάνω στον παίχτη του Ολυμπιακού τον οποίο κρατάει παρατεταμένα και ρίχνει στο έδαφος. Το πέναλτι που δίνεται στην Μπέρνλι στο 32΄ ήταν καθαρό πέναλτι και δόθηκε. Ο παίχτης της Μπέρνλι προλαβαίνει και καλύπτει με το σώμα του την μπάλα και ο παίχτης του Ολυμπιακού, που δεν έχει καμία επαφή με την μπάλα, τον σπρώχνει και τον ρίχνει κάτω. Το πέναλτι που δόθηκε στον Ολυμπιακό στο 59΄ήταν καθαρό πέναλτι. Ο παίκτης της Μπέρνλι πονηρά αποκρούει με το χέρι τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής τον βλέπει, σφυρίζει το πέναλτι, τον χρεώνει δικαίως με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον αποβάλει.

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Βιντεότον η κόκκινη κάρτα που δόθηκε στο 22΄στον Χούστι της Βιντεότον ήταν απόλυτα δικαιολογημένη αφού έκανε βίαιη και εσκεμμένη ενέργεια. Στο 31΄η κίτρινη που δόθηκε στον Νέγκο της Βιντεότον ήταν κόκκινη. Ο Νέγκο έκανε πολύ επικίνδυνη ενέργεια και ο μόνος λόγος που μάλλον δε δέχθηκε την κόκκινη κάρτα ήταν επειδή ούτε δέκα λεπτά προτύτερα η Βιντεότον δέχθηκε άλλη κόκκινη κάρτα. Η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο 53΄ο Μπακασέτας ήταν δίκαιη γιατί η ενέργειά του ήταν βίαιη.

Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ το πέναλτι που σφυρίχτηκε στο 45΄ήταν δημιούργημα της φαντασίας του διαιτητή.

Σε γενικές γραμμές οι διαιτησίες που είχαν οι τρεις Ελληνικές ομάδες ήταν ισορροπημένες παρ’ όλα τα σχόλια εις βάρος τους, που μάλλον είναι υπερβολικά. Μακάρι στο Ελληνικό πρωτάθλημα τα σφάλματα των διαιτητών να ήταν ίδια με τα σφάλματα σε βάρος των τριών Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη αυτήν την εβδομάδα.

Αιμίλιος Θεοφανίδης