Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠοιος έχει το προβάδισμα για τη δημαρχεία εάν τη διεκδικήσουν Σούλας, Καμαρινός...

Ποιος έχει το προβάδισμα για τη δημαρχεία εάν τη διεκδικήσουν Σούλας, Καμαρινός και Ανδρεάδης;!

Εάν τελικά τη θέση του δημάρχου στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου διεκδικήσουν ο νυν δήμαρχος Πέτρος Σούλας, ο μέχρι πριν ένα χρόνο αντιδήμαρχος του Πέτρου Σούλα, Γιάννης Καμαρινός και ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος του Πέτρου Σούλα, Βασίλης Ανδρεάδης, ποιος από τους τρεις έχει μεγαλύτερο προβάδισμα για να βρεθεί στο δημαρχιακό θώκο;!

Ο Πέτρος Σούλας, παρ’ όλες τις αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, είναι ο νυν δήμαρχος και σίγουρα βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση έχοντας στα χέρια του τον μηχανισμό του δήμου. Η δυσλειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, που δημιουργούν παρατάξεις της αντιπολίτευσης και κυρίως όσοι αποχώρησαν από τη διοίκηση, θα παίξει όμως το ρόλο της στην τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Ο Γιάννης Καμαρινός, επί χρόνια μέλος διαφορετικών διοικήσεων του δήμου, κουβαλάει μαζί του τους περισσότερους ψηφοφόρους ως δημοτικός σύμβουλος και έχει δημιουργήσει ήδη έναν εκλογικό στρατό, αλλά είναι άλλο να θέτεις υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος κι άλλο για δήμαρχος. Παρ’ όλα αυτά η υποψηφιότητα του Γιάννη Καμαρινού έχει αξιώσεις.

Ο Βασίλης Ανδρεάδης, ο οποίος είναι νέος στα δημοτικά δρώμενα, είναι γνωστός στην κοινωνία του δήμου λόγω του επαγγέλματός του. Κατ’ αρχήν οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα συνεργαστεί με τον Καμαρινό, αλλά οι ενέργειες που γίνονται είναι για να κατέλθει τελικά ως υποψήφιος δήμαρχος. Την υποψηφιότητα Ανδρεάδη στηρίζει και προωθεί ένας άλλος μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος του Πέτρου Σούλα, ο Σωτήρης Μαγόπουλος. Ο Βασίλης Ανδρεάδης βέβαια για να έχει τύχη σ’ αυτές τις εκλογές πρέπει να πάρει μαζί του πολύ κόσμο που αυτήν τη στιγμή είναι μαζί με τον Σούλα ή τον Καμαρινό.

Και οι τρεις παραπάνω υποψήφιοι απευθύνονται στην ίδια σχεδόν δεξαμενή ψήφων, έχοντας βέβαια μαζί τους και κάποιες μεμονωμένες προσωπικότητες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους από τον δικό τους. Ποιος όμως μεταξύ των τριών υποψηφίων, εάν κατέλθουν στις εκλογές, έχει το προβάδισμα για τον δημαρχιακό θώκο;!

Ο Στάθης Λαφαζανίδης! Αυτός έχει το προβάδισμα εάν κατέλθουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι οι Σούλας, Καμαρινός και Ανδρεάδης. Αλλά ακόμα κι αν δεν κατέλθει τελικά ο Ανδρεάδης, πάλι ο Λαφαζανίδης έχει το προβάδισμα, αφού η κόντρα μεταξύ πρώην συνοδοιπόρων δημιουργεί τέτοιες προϋποθέσεις. Ο Λαφαζανίδης θα πάρει τη μερίδα του λέοντος των ψήφων του Ελευθερίου Κορδελιού, προπαντός μέσα από μια τέτοια τριπλή κόντρα μεταξύ Σούλα, Καμαρινού και Ανδρεάδη. Η ισχυρή παρέμβαση του Σούλα στο Ελευθέριο Κορδελιό στις προηγούμενες εκλογές, η Δροσιά Δημητρίου, έχει παραιτηθεί από δημοτική σύμβουλος για προσωπικούς λόγους και δεν θα κατέλθει στις επερχόμενες εκλογές. Η Δροσιά Δημητρίου δηλώνει ότι θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο αλλά είναι άλλο να θέτεις η ίδια υποψηφιότητα μαζί του κι άλλο να τον στηρίζεις. Η παρέμβαση των άλλων δύο υποψηφίων δημάρχων στο Ελευθέριο Κορδελιό είναι μάλλον ήσσονος σημασίας.

Όλα τα παραπάνω για τον δήμαρχο γιατί όσον αφορά το δημοτικό συμβούλιο αυτό θα είναι ενός άλλου παπά ευαγγέλιο, αφού με τον νέο εκλογικό νόμο θα εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική. Την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο δεν φαίνεται ότι μπορεί να την πάρει κανένας εκ των υποψηφίων και τα παζάρια, τα οποία ευνοεί ο εκλογικός νόμος, θα δώσουν και θα πάρουν κατόπιν των εκλογών.

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ