Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΧίλια καλά να κάνεις, ο αχάριστος ο κόσμος θα βρει το ένα...

Χίλια καλά να κάνεις, ο αχάριστος ο κόσμος θα βρει το ένα που δεν έκανες γι’ αυτόν!

Είναι στην ανθρώπινη φύση να επιθυμεί να χορτάσει διακαώς το αδηφάγο της «εγώ»! Να διψάει συνεχώς και να θέλει κι άλλο κι όταν το αποκτήσει να θέλει ακόμη περισσότερο. Ποτέ και τίποτα δεν μας είναι αρκετό. Ίσως να μην φταίνε τόσο οι άνθρωποι, είναι που κυλάει στις φλέβες τους η απληστία. Υπάρχουν άνθρωποι που ότι και να κάνεις γι’ αυτούς ποτέ δεν θα είναι ευχαριστημένοι. Γι’ αυτό σου λέω, σταμάτα ν’ αναλώνεσαι. Γύρνα την πλάτη και προχώρα! Με το κεφάλι ψηλά!

Ποιος λέει τα παραπάνω;! Κάποιος ιεροκήρυκας;! Κάποιος μητροπολίτης;! Κάποιος παπάς;! Κάποιος μοναχός;! Όχι! Τα παραπάνω τα λένε κάποιοι που θέλουν να γίνουν δημοτικοί άρχοντες και από κάτω βαράνε αβέρτα τα «like» κάποιοι που θέλουν επίσης να γίνουν δημοτικοί άρχοντες κατώτερης βαθμίδας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό;! Αληθινό! Και το ερώτημά μας είναι αφού πιστεύουν ότι ο άνθρωπος είναι τόσο τιποτένιο ον που δεν ευχαριστιέται με τίποτα γιατί θέλουν να τον σώσουν ως δημοτικοί άρχοντες ασφαλτοστρώνοντας δρόμους και τσιμεντάροντας πλατείες και δεν γίνονται παπάδες για να σώσουν την ψυχή του από το θανάσιμο αμάρτημα της απληστίας;! Τι σόι εκδούλευση θα κάνουν στον κόσμο άνθρωποι που πιστεύουν ότι η απληστία είναι στη φύση του;! Τι σόι εξυπηρέτηση θα κάνουν στον κόσμο, αφού πιστεύουν ότι ανάμεσα σ’ αυτόν τον κόσμο υπάρχουν πολλοί που θέλουν να τους ρουφήξουν την λαμπερή τους ενέργεια;! Θα τον θέσουν επί της χειρουργικής κλίνης και θα τον λοβοτομήσουν για να του ξεριζώσουν την απληστία;! Μήπως να σκεφτούν τελικά αντί για δημοτικοί άρχοντες να γίνουν εξορκιστές για να βγάλουν μέσα από τον άνθρωπο το κακό, για να ξεριζώσουν μέσα από τον άνθρωπο τον διάολο;!

Ρε μήπως τελικά θεωρούν τον λαό τόσο βουβάλι που πιστεύουν ότι μπορούν με τέτοιες αντιλήψεις να αρπάξουν την ψήφο του;! Ρε μήπως τελικά θεωρούν ότι αυτό που ταιριάζει σ’ αυτόν τον άπληστο κόσμο δεν είναι δημοτικοί άρχοντες αλλά ιεροεξεταστές;!

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ