Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Οι χυδαίες επιθέσεις στους πυροσβέστες συνεχίζονται

07-08-2018

«Η συντονισμένη αισχρή επίθεση σε βάρος των πυροσβεστών, προσπαθεί να κρύψει τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες και να προετοιμάσει το έδαφος για την ολοκληρωτική αποσάθρωση της πυροπροστασίας της χώρας», τονίζει σε νέα καταγγελία της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.

Σημειώνει πως «τις τελευταίες μέρες εξαπολύεται μια οργανωμένη συκοφαντική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα» και πως «η αρχή έγινε από το γνωστό δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Τέλλογλου στις 2-8-2018, όπου αναφερόμενος στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, ισχυρίστηκε ότι αφού δεν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες πυροσβέστες στη συγκεκριμένη πυρκαγιά, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα καμένο πυροσβεστικό αυτοκίνητο, τότε αποδεικνύεται πως η πυροσβεστική δεν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία. Δηλαδή ότι οι πυροσβέστες δεν επενέβησαν στην πυρκαγιά (βλέπε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου στις 3-8-2018 στην ιστοσελίδα της ΕΑΚΠ)».

Αναφέρει πως ανάλογη επίθεση έγινε και τις επόμενες μέρες και τονίζει πως «η επίθεση αυτή εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια αποδόμησης του κρατικού μηχανισμού πυροπροστασίας, αξιοποιώντας τις συνέπειες και αυτής της καταστροφικής πυρκαγιάς, για να προωθηθούν πιο σύντομα οι διαλυτικές αναδιαρθρώσεις που ξεκίνησαν εδώ και μία 20ετία με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων πυροπροστασίας σε δήμους, ιδιώτες και εθελοντικές οργανώσεις».

Προσθέτει πως «σ’ αυτήν την κατεύθυνση και από τη στιγμή που το εξιλαστήριο θύμα “στοχοποιήθηκε” για να ξεπλύνει τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες επιφανειακές παρεμβάσεις μερεμετίσματος του ετοιμόρροπου οικοδομήματος (βλέπε συγχώνευση υπουργικών αρμοδιοτήτων και παραίτηση Αν. Υπουργού, αλλαγή ηγεσιών ΠΣ και ΕΛ.ΑΣ. κλπ.). Αξιοποιούνται διάφοροι “πρόθυμοι” που ο καθένας ξεχωριστά, είτε εξυπηρετώντας τις δικές του σκοπιμότητες είτε για να καλύψει ευθύνες που έχουν αντανάκλαση στο πεδίο ευθύνης των χώρων που αντιπροσωπεύουν (βλέπε δήμαρχο Ραφήνας και πρόεδρο Π.Ο.ΑΞΙ.Α., τον κατά τα άλλα “συναγωνιστή” των προεδρείων της Ε.Α.Π.Σ. και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), προκειμένου να ευοδωθεί ο πολυπόθητος στόχος όλων όσων προσδοκούν τα “οφέλη” τους από την πίτα της πυροπροστασίας και της διαχείρισης δασικών εκτάσεων γενικότερα».

Σημειώνει πως «τις εκτιμήσεις μας αυτές, τις επιβεβαιώνουν οι ίδιες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις οποίες δεν εμπεριέχεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, πέρα από επιλογές προσώπων και την επίκληση της “φιλανθρωπίας” οικονομικών παραγόντων, όπως η ενίσχυση των πιστώσεων για το ΠΣ για την ουσιαστική κάλυψη όλων των αναγκών του, για τη Δασική Υπηρεσία προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες προληπτικές παρεμβάσεις στα δασικά οικοσυστήματα έγκαιρα, για την Πολιτική Προστασία για να επιτελέσει στην πράξη και όχι στα χαρτιά το ρόλο που της αναλογεί».

You must be logged in to post a comment Login