Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΥποψήφιος δήμαρχος παρέα με «κουκουλοφόρο»!

Υποψήφιος δήμαρχος παρέα με «κουκουλοφόρο»!

Το κείμενο γράφτηκε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αλλά μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές, αφού στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπάρχει déjà vu!

Υποψήφιος δήμαρχος εθεάθη να «βολτάρει», με έναν εξ αυτών που ΚΑΡΦΩΣΑΝ συναδέλφους τους, με χαλκευμένες κατηγορίες και «βρώμικα» υπονοούμενα! Τι δουλειά έχει να συναναστρέφεται ο υποψήφιος δήμαρχος με αυτούς που και ο ίδιος κατηγόρησε πριν λίγο καιρό για αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ακόμα και για χαφιεδισμό;! Ενόψει των εκλογών θα ξεχαστούν οι βρωμιές και όποιος ευλογεί τον «τάδε» και του λέει πόσο ικανός είναι για δήμαρχος θα γίνεται καλός, χρήσιμος και αγαπητός, ας είναι και ρουφιάνος;!

Με αντάλλαγμα την προσωπική προβολή και το εγώ, θα προδώσουν μερικοί και τις λίγες αξίες που τους έμειναν να σέβονται;! Η εγωπάθειά τους θα εμποδίσει τη λογική τους να δει με ποιον συναναστρέφονται και ποιον κάνουν συνεργάτη;! Θα ξεπουλήσουν τα πάντα προκειμένου να θρέψουν το αρρωστημένο τους Εγώ;! Η άγρα ψήφων θα είναι το μοναδικό κριτήριο αντιμετώπισης του κάθε πικραμένου ή του κάθε ρουφιάνου;! Επειδή ζούμε όλοι στην ίδια κοινωνία, ξέρουμε ότι η ομάδα των ρουφιάνων θα συντασσόταν με όποιον υποψήφιο θα τους προσέφερε τα «κεφάλια» αυτών που κάρφωσαν, αλλά δεν κατάφεραν να ξεκάνουν! Ο υποψήφιος δήμαρχος τους υποσχέθηκε τα κεφάλια των αγωνιστών, εφόσον γίνει διοίκηση, γι’ αυτό συμπορεύονται μαζί του;! Ο εν λόγω υποψήφιος δεν πρέπει να ξεχνάει ότι τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο όμως ουδείς! Με το ίδιο νόμισμα θα πληρωθεί κι αυτός από αυτούς, εκτός αν σκέφτεται ότι θα προλάβει πρώτος τον ρουφιάνο και ότι στην παλιά την πουτ@ν@, πουτ@νι@ δεν γίνεται! Ο εν λόγω παρατρεχάμενος κουκουλοφόρος εθεάθη και πριν λίγο καιρό στην ανακήρυξη άλλου υποψηφίου! Τι είναι αυτό που τον έκανε ν’ αλλάξει στρατόπεδο;!

Ο πόλεμος των τοπικών εκλογών φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο βρώμικος! Επειδή οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων δεν έχουν καμία διαφορά, οι υπόγειες συνεργασίες και τα «βρώμικα παζάρια» θα δώσουν και θα πάρουν! Οι διαδόσεις και οι φήμες θα οργιάσουν! Σ’ αυτό τον βρώμικο πόλεμο ο λαός δεν έχει καμία θέση! Ξεκάθαρα πρέπει να γυρίσει την πλάτη του σ’ όλα αυτά και να συνταχθεί μ’ αυτούς που απέδειξαν ότι αγωνίζονται για τα δίκια του, χωρίς κιτρινισμούς και παιχνιδάκια! Χωρίς διεφθαρμένους και παρατρεχάμενους, χωρίς απάτες και ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά στους δρόμους του αγώνα. Ο λαός πρέπει να είναι υποψιασμένος, να βγάζει συμπεράσματα απ’ τις «λυκοφιλίες» που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα και να τις καταδικάσει, μαζί και τις πολιτικές που εκτρέφουν και γιγαντώνουν την εκμετάλλευση του λαού, αφού πρώτα τον αποπροσανατολίσουν και τον «κοιμίσουν»!

Το κείμενο τελικά είχε προφητική αξία αφού ο «κουκουλοφόρος» και οι φίλοι του μια χαρά την έφεραν στον υποψήφιο δήμαρχο με τον οποίο είχαν συνταχθεί και απέδειξαν ότι τελικά στην παλιά την πουτ@ν@ γίνεται πουτ@νι@ αρκεί να βρεθούν οι κατάλληλες πουτ@νες που να μπορούν να γίνουν «τσατσές» στη θέση της «τσατσάς»!

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ