Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΗ ημερομηνία έναρξης του φετινού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου παραμένει στον αέρα

Η ημερομηνία έναρξης του φετινού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου παραμένει στον αέρα

Τελεσίγραφο έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης στη διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος, να δεχτεί την πρότασή του για μείωση των ομάδων σε 12 για την περίοδο 2019 – 2020. Μάλιστα, τους δηλώνει πως σε αντίθετη περίπτωση «προφανώς εσείς έχετε ένα διαφορετικό μοντέλο στο μυαλό σας, το οποίο εμείς δεν μπορούμε να το στηρίξουμε. Μακάρι να δικαιωθείτε εσείς. Ειλικρινώς! Σε κάθε άλλη περίπτωση καλή τύχη και καλό καλοκαίρι».

Έτσι, μετά και από αυτή την εξέλιξη -σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση της Super League να διεξαχθεί το πρωτάθλημα του 2019 – 2020 με 14 ομάδες και ίσως με 12 την αμέσως επόμενη- η ημερομηνία έναρξης για φέτος παραμένει στον αέρα.

Σημειώνεται πως στην επιστολή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, σημειώνει ότι «η πρόταση η οποία σας έγινε, είχε ως σκοπό τη οικονομική εξυγίανση και την εμπέδωση ενός κλίματος αξιοπιστίας, τόσο μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού σας όσο και μεταξύ του συνεταιρισμού και της αθλητικής κοινωνίας». Τονίζει επίσης πως η δική του πρόταση περιελάμβανε ένα μίνιμουμ κανόνων «οι οποίοι αφενός θα έδιναν από την πλευρά σας το στίγμα της αλλαγής, αφετέρου θα δημιουργούσαν κλίμα οικονομικής ασφάλειας και υγιούς ανταγωνισμού».

Παράλληλα, μιλά για «ένα μέλλον με οικονομική ασφάλεια που θα φέρει ανάπτυξη, με ασφαλείς υποδομές, για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, χωρίς σκιές, για να επανέλθει η χαρά και η διασκέδαση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ